Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνεχίζεται η κυβερνητική κοροϊδία

Συνεχίστηκε και χτες το παιχνίδι δημιουργίας ψευτοεντυπώσεων και κοροϊδίας της αγροτιάς από την τρικομματική κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Χαρακόπουλος είχε χτες το πρωί συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών από μπλόκα της Αχαΐας και της Ηλείας και το βράδυ με εκπροσώπους από το λεγόμενο Πανελλαδικό Συντονιστικό.

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο σχέδιο της κυβέρνησης να απαλλαγεί από τα αγωνιστικά μπλόκα, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η εφαρμογή της ολέθριας πολιτικής της. Ο Μ. Χαρακόπουλος, αντί να δώσει λύσεις και απαντήσεις, δήλωσε: «Πράγματι οι αγρότες, όπως και κάθε κοινωνική ομάδα καταβάλλουν βαρύ φορτίο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν έχει νόημα, όμως, να είμαστε σε αντιπαράθεση για χρήματα που δεν υπάρχουν. Αντιθέτως, θα πρέπει με συνεννόηση, με διάλογο να σχεδιάσουμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας». Δυστυχώς, όμως, όσο συνεχίζεται αυτή η ολέθρια πολιτική που υπηρετεί και ο Μ. Χαρακόπουλος, δεν υπάρχει αύριο για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Χτες, επίσης, εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του... Δεν του κοστίζει και τίποτα άλλωστε... Αλλά το να στηρίζει κανείς μια τέτοια βάρβαρη πολιτική και να δηλώνει ταυτόχρονα ότι στηρίζει και τους αγωνιζόμενους αγρότες, αποτελεί μέγιστη υποκρισία και κοροϊδία. Επίσης, οι εκπρόσωποι του «Πανελλαδικού» συναντήθηκαν χτες και με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, όπου και αυτός, ανέξοδα, εξέφρασε τη συμπάθειά του. Το αίτημα που προτάχθηκε ήταν η χορήγηση φτηνού αγροτικού πετρελαίου.

Η συντριπτική πλειοψηφία, όμως, των μπλόκων και της μαχόμενης αγροτιάς συνεχίζει αταλάντευτα το δίκαιο αγώνα και δε χρειάζεται «λαγούς» και υποτακτικούς συνομιλητές με τους κυβερνώντες. Την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθούν τα πραγματικά αιτήματά της και ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ