Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για ταξική, αγωνιστική Πρωτομαγιά

Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η απεργιακή συγκέντρωση

Με ορόσημο και οδηγό τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα περνάει στην αντεπίθεση. Υπερασπίζεται την Κοινωνική Ασφάλιση, τα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα, τιμά στην πράξη τις αγωνιστικές παραδόσεις της χώρας μας. Με την πανεργατική συγκέντρωση, την Τρίτη 1η Μάη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα δώσουν τη δική τους αγωνιστική, διεθνιστική, ανυπότακτη απάντηση και θα κάνουν σαφές στην κυβέρνηση ότι η αντιλαϊκή πολιτική της δε θα περάσει. Αυτό είναι συνοπτικά το περιεχόμενο και ο χαρακτήρας της φετινής Πρωτομαγιάς, που συζητήθηκε και αποφασίστηκε χτες βράδυ, σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών που έγινε ύστερα από πρόσκληση του ΠΑΜΕ.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο Γ. Μαυρίκος κάλεσε σε συστράτευση όλες τις συντονιστικές επιτροπές, επιτροπές αγώνα, σωματεία, δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάθε στέλεχος που δε συναινεί και είναι διατεθειμένο να συγκρουστεί με την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, τους βιομήχανους και τους ΝΑΤΟικούς επικυρίαρχους, να δώσουν μαζί με τους εργαζόμενους ταξική ενωτική απάντηση την 1η Μάη από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Απευθυνόμενος στα συνδικαλιστικά στελέχη, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, τα προέτρεψε να δουλέψουν μέσα από τα σωματεία τους, ώστε η φετινή Πρωτομαγιά «να γράψει ιστορία». Αιχμή του φετινού εορτασμού θα είναι η Κοινωνική Ασφάλιση, οι αγώνες για την υπεράσπισή της. Μαζί με τις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, η φωνή των εργαζομένων, σημείωσε ο συνδικαλιστής, πρέπει να αντηχήσει δυνατή, μαζική, μαχητική και να έχει ταυτόχρονα πολλούς αποδέκτες. Ανάμεσά τους και τις γνωστές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ, των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομης Παρέμβασης», που και οι τρεις τους είναι έτοιμες να «γιορτάσουν» την Πρωτομαγιά μαζί με την κυβέρνηση, τον ΣΕΒ, τη γραφειοκρατία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, προσερχόμενοι στο διάλογο - απάτη για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Το αγωνιστικό πλαίσιο του φετινού εορτασμού επικεντρώνεται:

- Στη διατήρηση και διεύρυνση των κατακτήσεων στο ασφαλιστικό σύστημα.

- Στη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων, που να εξασφαλίζουν κατώτερο μισθό 275.000 δραχμές και σύνταξη 220.000 δραχμές.

- Στην υπεράσπιση των ΔΕΚΟ και των δημόσιων οργανισμών από τη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων.

-Στη διεκδίκηση πλήρους και σταθερής απασχόλησης, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο.

- Στην επιβίωση των ανέργων με αύξηση του επιδόματος στο 80% του ΗΑΕ για όσο διαρκεί η ανεργία.

- Στην ένταση της πάλης για την ειρήνη ενάντια στον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό.

- Στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών για πανευρωπαϊκό συντονισμό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Μέρα αγώνα, πάλης, διεκδίκησης και μνήμης χαρακτήρισε την 1η Μάη ο Π. Τσίρκας, και σημείωσε ότι οι δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της σύγκρουσης και της ρήξης δεν μπορούν να συνεορτάσουν με τους ανθρώπους του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, τις ηγεσίες της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Στη συγκεκριμένη δουλιά που πρέπει να γίνει με περιοδείες στους χώρους δουλιάς, αναφέρθηκε στην παρέμβασή του ο Δ. Κουμπούρης, υπογραμμίζοντας ότι η δυσαρέσκεια των εργαζομένων πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη πάλη.

Την ανάγκη η εργατική τάξη να δώσει το δικό της ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, με αφορμή την Πρωτομαγιά, ανέπτυξε στην ομιλία του ο Α. Τσώλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ