Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΠΑΣΕΒΕ
«Στις 20 Φλεβάρη τραβάμε χειρόφρενο»

Προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο ΣΑΤΑ

«Στις 20 Φλεβάρη "τραβάμε χειρόφρενο". Απεργούμε με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που είδαν το μισθό τους να μειώνεται δραματικά, συμμετέχουμε στην προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο ΣΑΤΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια». Το παραπάνω αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 20ής Φλεβάρη απευθύνουν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες επισημαίνοντας ότι μόνο με τη δική τους θέληση και αποφασιστικότητα μπορεί να σταματήσει ο σημερινός κατήφορος «να μπει φραγμός στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των μονοπωλίων. Να 'ρθουν τα πάνω κάτω».

Πιο συγκεκριμένα στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα τονίζεται: «Μονοπώλια - κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση - ΔΝΤ σχεδιάζουν και υλοποιούν το νέο κύκλο ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου πάνω στα αποκαΐδια της δικής μας ζωής. Με μισθούς πείνας και συντάξεις ελεημοσύνης. Με ευέλικτα ωράρια και απλήρωτες ώρες εργασίας. Με συγκέντρωση της αγοράς σε λίγα χέρια, μέσω τη ''νόμιμης'' αρπαγής της μικρής περιουσίας. Με Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια, πανάκριβο εμπόρευμα, απλησίαστο για το λαό. Με το δόγμα ''νόμος και τάξη''. Για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και στη διεκδίκηση. Με αστυνομική βία, δικαστικές και πειθαρχικές διώξεις, κατασχέσεις περιουσιών. Με ξεπουλημένα συνδικάτα που θα ''διδάσκουν'' στους εργαζόμενους την ευκαμψία, τη συναίνεση και την υποταγή στις επιταγές και τα θελήματα της εργοδοσίας και του κράτους».

Ειδικά για το νέο φορολογικό νόμο της συγκυβέρνησης επισημαίνεται ότι πρόκειται «για το εργαλείο της, στην εφαρμογή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής, για να μας πετάξει στα γρήγορα από τη δουλειά μας. Γι' αυτό ενώ ήδη πληρώνεις 23% ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και δυσβάστακτους άλλους έμμεσους φόρους, καταργείται τελείως το αφορολόγητο και φορολογεί τον αυτοαπασχολούμενο αυτοκινητιστή με 26% από το πρώτο ευρώ. Αυξάνει το φόρο επιτηδεύματος από τα 500 στα 650 ευρώ, την ίδια στιγμή που μειώνει τους φόρους σε μονοπώλια και ΑΕ κατά 10-15%».

Καταλήγοντας, οι Επιτροπές Αγώνα καλούν σε «αντεπίθεση για την υπεράσπιση της δουλειάς μας» και υπογραμμίζουν ότι «απέναντι στην ενιαία επεξεργασμένη στάση και στρατηγική κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ χρειάζεται η δική σου αγωνιστική ενότητα κι αλληλεγγύη με όλους όσους υποφέρουν. Τους μικρούς επαγγελματίες, την εργατική τάξη, τους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ