Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Στα σκαριά χιλιάδες απολύσεις

Στη διαθεσιμότητα - απόλυση οδηγούνται το επόμενο διάστημα χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, δεδομένου ότι δεκάδες φορείς του Δημοσίου πρόκειται να καταργηθούν πλήρως. Αυτό προέκυψε από δηλώσεις του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκη, ο οποίος ανέφερε ότι από τους 700 φορείς που προτείνονται από το υπουργείο για κατάργηση ή συγχώνευση, για τους 73 προτείνεται πλήρης κατάργηση. Ετσι, ένα μεγάλο τμήμα από τους 13.000 εργαζόμενους που δουλεύουν στους 700 φορείς που εποπτεύονται από 14 υπουργεία, θα χάσει τη δουλειά του.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο 2013, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα συνολικά 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, μέχρι το τέλος Ιουνίου - όπως έχει δηλώσει παλιότερα ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης. Ο τελικός κατάλογος των υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων, όπως είπε ο Μ. Βολουδάκης, και για να προχωρήσει το σχέδιο, θα έχει την έγκριση όλων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις παρατηρήσεις για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις των 700 φορέων που έχουν καταθέσει τα 14 υπουργεία, διαφαίνεται ότι υπάρχουν διαφωνίες από αρκετά.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι μέχρι τα μέσα Φλεβάρη θα έχει κριθεί από το ΑΣΕΠ ποιοι από τους 2.500 υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε νέες θέσεις. Η κατάρτιση των σχετικών πινάκων θα γίνει με βάση υπουργική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ