Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαράδεκτη πρακτική να μην απαντιούνται οι Ερωτήσεις

Παρέμβαση του Σπ. Χαλβατζή, μετά την ακύρωση της συζήτησης μιας ακόμα Επίκαιρης Ερώτησης της Αλ. Παπαρήγα προς τον πρωθυπουργό

Την απαράδεκτη τακτική του πρωθυπουργού να μην απαντάει στις Επίκαιρες Ερωτήσεις που του έχει υποβάλει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα (η τελευταία αφορούσε στην επιστράτευση των ναυτεργατών) και την ίδια στάση υπουργών, σε Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ, κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας:

«Nα θέσουμε ένα σοβαρό θέμα ελέγχου της κυβέρνησης από τη Βουλή. Γίνονται Επίκαιρες Ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό και δεν απαντώνται. Είναι μια υποτίμηση, μια υποβάθμιση της δυνατότητας που έχουν τα κόμματα να ελέγχουν το κυβερνητικό έργο. Υπάρχουν επτά Επίκαιρες Ερωτήσεις που υπέβαλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα, στον πρωθυπουργό και δεν απαντήθηκε καμία.

Υπάρχουν Επίκαιρες Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ, πρωτίστως για εργασιακά, εργατικά θέματα που απασχολούν δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες εργαζόμενους και δεν απαντώνται. Δεν απαντώνται συνειδητά. Μήπως προοδευτικά υπάρχει αυτή η λογική, μέσα από την υποβάθμιση, την υποτίμηση, την απαξίωση αυτής της ώρας του πρωθυπουργού, να καταργηθεί; Αφού δεν απαντά σε καμία, εκεί οδηγείται το πράγμα, να μην κατατίθενται Ερωτήσεις για την ώρα του πρωθυπουργού.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτήν την πολιτική πρακτική και την καταγγέλλουμε. Την καταγγέλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γ. Δραγασάκης παρατήρησε ότι όταν συστηματικά δεν απαντώνται Ερωτήσεις που κατατίθενται, τότε αλλοιώνεται η σχέση κυβέρνησης - κοινοβουλίου. Ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης επιχείρησε να δικαιολογήσει τον πρωθυπουργό με τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο και από ξένο κράτος σε ξένο κράτος, για «να υπερασπίσει τα θέματα της χώρας». Γενικά και αόριστα είπε ότι συμφωνεί στο να είναι όσο πιο διευρυμένος γίνεται ο έλεγχος που ασκείται στην κυβέρνηση από τους βουλευτές.

Ενδεικτικό της απαξίωσης είναι ότι και χτες, όπως σχεδόν κάθε μέρα, ακυρώθηκαν «λόγω κωλύματος υπουργού» οι περισσότερες Επίκαιρες Ερωτήσεις, ανάμεσά τους και του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη για τη συγχώνευση των νοσοκομείων Λήμνου και Μυτιλήνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επανάληψη παλιών υποσχέσεων(2008-07-09 00:00:00.0)
Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν είχαν κάνει το χαφιεδισμό επιστήμη(2005-11-24 00:00:00.0)
Σε μαρασμό τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα(2005-11-16 00:00:00.0)
«Μπλοκάρισαν» τα δικαστήρια της χώρας(2001-12-13 00:00:00.0)
Χρειάζεται ακόμα μια υποτίμηση(1998-03-19 00:00:00.0)
Καταδικάζουν την περιοχή στην απομόνωση(1997-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ