Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Περισσότερες από 400 απολύσεις προετοιμάζει η κατασκευάστρια κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης, με πρόσχημα ότι οι εργαζόμενοι δε θα έχουν αντικείμενο εργασίας. Η κοινοπραξία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης εργαζομένων, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις τους ότι θέλει να τους απολύσει για να τους προσλάβει στη συνέχεια με την Εθνική Σύμβαση Εργασίας ώστε να τους πληρώνει με πολύ κατώτερους μισθούς.

«ΑΣΤΕΡΑΣ» ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Την απόλυση 37 εργαζομένων ανακοίνωσε η εργοδοσία στον «Αστέρα». Στο τέλος του Οκτώβρη η διαχειρίστρια εταιρεία «Starwood» αποφάσισε ότι μια εκ των δύο ξενοδοχειακών μονάδων θα λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες. Από το σύνολο των 100 περίπου εργαζομένων ανάγκασε 58 να υπογράψουν είτε μετατροπή των συμβάσεών τους σε εποχικές, είτε να αλλάξουν ειδικότητες, είτε να αποχωρήσουν «οικειοθελώς». Οι 37 εργαζόμενοι που δεν αποδέχτηκαν τίποτα από τα παραπάνω απολύονται με τρίμηνη προειδοποίηση, η οποία μάλιστα λήγει, όταν θεωρητικά η μονάδα που δούλευαν θα επαναλειτουργήσει.

«ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»: Τρίωρη στάση εργασίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ελαιουργοσαπουνοποιίας «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση συναδέλφου τους ο οποίος είναι μέλος της ελεγκτικής επιτροπής του κλαδικού τους σωματείου, της Ενωσης Ελαιουργοσαπουνοποιών. Ο εργαζόμενος απολύθηκε γιατί διεκδίκησε δεδουλευμένα και επιδόματα που του οφείλονταν. Επίσης, έκαναν και Γενική Συνέλευση αποφασίζοντας συμμετοχή στην απεργία στις 20 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ