Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Μάχη του Στάλινγκραντ

Με ένα μοναδικό τρόπο γιορτάζει η «New Star» την 70ή επέτειο της μεγαλειώδους νίκης του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ, νίκη που άλλαξε ριζικά την πορεία του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Εως 13/2, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, παρουσιάζει και τα δύο μέρη της σοβιετικής ταινίας «Η Μάχη του Στάλινγκραντ», που γυρίστηκε το 1949, από τον Βλαντιμίρ Πετρόφ. Αποκλειστικά στον κινηματογράφο «Τιτάνια» - 8 μ.μ. το πρώτο μέρος («Ούτε βήμα πίσω»), 9.45 μ.μ. το δεύτερο μέρος («Η Νίκη»).

«Δεν υπάρχει γη για εμάς πέρα από τον Βόλγα»! Αυτόν τον όρκο έδωσαν οι υπερασπιστές του Στάλινγκραντ, όπου διεξήχθη μία από τις συγκλονιστικότερες μάχες, όχι μόνο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, αλλά ολόκληρου του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Το καλοκαίρι του 1942, τα γερμανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στο Νότιο Τομέα του Ανατολικού Μετώπου. Διακηρυγμένος στόχος τους ήταν η συντριβή της σοβιετικής αντίστασης και η κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους των βασικών στρατιωτικών και οικονομικών κέντρων της ΕΣΣΔ. Ο στόχος κατέληξε σε συντριπτική ήττα της δολοφονικής ναζιστικής «μηχανής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ