Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να συζητηθεί το Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Αίτημα του ΚΚΕ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Να συζητηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γ. Καλαντζή, οι βουλευτές του ΚΚΕ που είναι και μέλη της Επιτροπής Γιάννης Γκιόκας και Ελένη Γερασιμίδου.

Η επιστολή των βουλευτών του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Η κυβέρνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με τίτλο "Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι το Προεδρικό Διάταγμα για την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εντάσσεται στο πλαίσιο που έχει ήδη διαμορφωθεί και αποτελείται από νόμους, εγκυκλίους, υπουργικές αποφάσεις, προγράμματα κ.ά.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι αποτελεί εργαλείο για να εφαρμοστεί η γενική αντιδραστική κατεύθυνση στην Παιδεία που:

  • Σπάει τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και διαφοροποιεί ταξικά το περιεχόμενό της.
  • Οργανώνει και στελεχώνει το σχολείο ως διοικητική μονάδα που διαμορφώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αναζητάει πόρους και αξιολογείται από την αγορά. Μεταφέρει το κόστος και την ευθύνη της μόρφωσης στις πλάτες της οικογένειας.
  • Ξεδιαλέγει και διαχωρίζει τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών από νωρίς, τα στέλνει μέσω της ψευτοκατάρτισης στην εκμετάλλευση. Αυξάνει τον αριθμό εκείνων που θα οδηγούνται στην εγκατάλειψη του σχολείου.
  • Ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και των εκπαιδευτικών, τσακίζει συθέμελα πτυχίο και σπουδές.

Επειδή το Προεδρικό Διάταγμα αφορά μια εκτεταμένη κατηγορία εργαζομένων με κρίσιμες λειτουργίες στη μετάδοση γνώσεων και στην καλλιέργεια γενικότερης συνείδησης στους μαθητές κάθε βαθμίδας.

Επειδή από τη μελέτη του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος προκύπτουν σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με το μορφωτικό ρόλο του σχολείου, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και των λαϊκών οικογενειών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με την παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προκειμένου να συζητήσει το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ