Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ολοι στο πανθριασιακό συλλαλητήριο στις 14 Φλεβάρη

Στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Ελευσίνας

«Ολοι και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Ελευσίνας». Με αυτά τα λόγια η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τους απεργούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αλλά και όλους τους εργάτες του Θριασίου που δοκιμάζονται από την κρίση.

Το κάλεσμα συνυπογράφουν: Τα Σωματεία Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Χαλυβουργίας Ασπροπύργου «Η Ενότητα», Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και πέριξ, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου. Επίσης: Ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας (ΟΓΕ), η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, η Λαϊκή Επιτροπή Ασπροπύργου, η Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ Θριασίου Νοσοκομείου και η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση «Χαλυβουργικής».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ανάμεσα σε άλλα:

«Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα πεταχτούν αυτοί στο δρόμο! Δεν θα πεινάσουν! Δεν θα πάνε για δουλειά από ήλιο σε ήλιο με ψίχουλα! Αυτοί έχουν εξασφαλισμένα και τα δισέγγονά τους. Ζουν μέσα σε απίστευτα πλούτη και χλιδή, πολύ μακριά από το Θριάσιο που έχουν τα εργοστάσιά τους.

Οι εργάτες στα Ναυπηγεία είναι απλήρωτοι 13 μήνες, εκατοντάδες οικογένειες ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κάνουν μόνο ένα μεροκάματο τη βδομάδα. Τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ τους κοροϊδεύουν. Εμποδίστηκε η ναυπήγηση στην Ελλάδα και ιδιωτικοποιήθηκαν τα ναυπηγεία με βάση την 7η Οδηγία της ΕΕ. Οι συνδικαλιστικές και δημοτικές τους παρατάξεις, οι άνθρωποί τους για χρόνια εμφάνιζαν τους ιδιώτες επενδυτές ως σωτήρες.

Τώρα βιώνουμε τα αποτελέσματα: Φαγοπότι δισεκατομμυρίων ευρώ για τους καπιταλιστές. Οι "πατριώτες" Ελληνες εφοπλιστές έδωσαν το 2011, μέσα στην κρίση, 8 δισ. ευρώ για ναυπήγηση και αγορά πλοίων και εδώ δεν φτιάχνεται ούτε βάρκα! Την ίδια στιγμή εμάς μας φοροληστεύουν και αυτοί παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο!

Σε όλους τους τόπους δουλειάς η εργοδοσία ξεσαλώνει. Μετά τη "Χαλυβουργία" Ασπροπύργου, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, τις εκατοντάδες βιομηχανίες και αποθήκες, τώρα ήρθαν και τα μαντάτα στη "Χαλυβουργική" για 170 απολύσεις, 20% μειώσεις. Τα τσιμεντάδικα ΤΙΤΑΝ και ΧΑΛΥΨ έχουν μειώσει την παραγωγή. Τα εργοστάσια ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ βρίσκονται σε απαξίωση με τους εργάτες απλήρωτους για μήνες».

Και σημειώνει: «Συνάδελφοι, πάρτε θέση μάχης στην πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Στο δρόμο που χάραξαν οι ηρωικοί χαλυβουργοί!

Θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα αν η φωτιά της "Χαλυβουργίας" είχε ανάψει σε όλα τα εργοστάσια και τα ναυπηγεία! Υπάρχουν και εκείνοι που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη συμβεί αυτό. Για τους εργάτες όμως ποτέ δεν είναι αργά! Ολοι στον αγώνα, όλοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

Οργανωνόμαστε, κάνουμε στην άκρη τους ανθρώπους της εργοδοσίας, συντονίζουμε την πάλη μας. Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς:

  • Σε συνεδριάσεις και Γενικές Συνελεύσεις για να οργανώσουν την πάλη τους
  • Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες στα Ναυπηγεία, σε όποιον χώρο αγωνίζεται».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ