Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οργανώνει την αλληλεγγύη στους απεργούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 14 Φλεβάρη στην πλατεία της Ελευσίνας

Από πρόσφατη διαδήλωση των απεργών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Από πρόσφατη διαδήλωση των απεργών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των εργατών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στην πλατεία Ελευσίνας, αποφάσισαν συνδικάτα και φορείς, που συμμετείχαν στη σύσκεψη της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ, προχτές Κυριακή. Οι εργάτες των ναυπηγείων βρίσκονται στη 15η μέρα απεργίας απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Είναι απλήρωτοι μέχρι και ένα χρόνο, ζουν από κάτι ελάχιστα έναντι που τους καταβάλλει η εργοδοσία και, πλέον, έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση.

Η προχτεσινή σύσκεψη έδωσε βαρύτητα στην ανάπτυξη ταξικής αλληλεγγύης προς τους απεργούς. Κρίσιμος, σε αυτήν την κατεύθυνση, θα είναι ο ρόλος των Λαϊκών Επιτροπών, των συνδικάτων και των φορέων που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα. Οπως σημειώθηκε, η αλληλεγγύη στους εργάτες των ναυπηγείων, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, μέσα από τη δράση των ίδιων των σωματείων, αλλά και με την πλατιά ενημέρωση του λαού της περιοχής, αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους οι απεργοί. Γι' αυτό αποφασίστηκε να γίνουν πλατιές εξορμήσεις στο λαό της περιοχής με ανακοίνωση της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ, να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ των Σωματείων και των φορέων και να καταλήξουν σε πρόγραμμα δράσης και, κύρια, να γίνει συζήτηση με κάθε εργάτη των ναυπηγείων.

Η άλλη πλευρά της δράσης που θα αναπτύξουν οι ταξικές δυνάμεις της περιοχής έχει να κάνει με το συντονισμό της δράσης των μεγάλων εργοστασίων της περιοχής. Για παράδειγμα, το Σάββατο, στη «Χαλυβουργική» ανακοινώθηκε πρόγραμμα 170 απολύσεων, με μείωση μισθών κατά 20% και διευθέτηση χρόνου εργασίας (τρεις μέρες 12ωρο και μία 8ωρο). Αντίστοιχα, στη ΒΙΒΕΧΡΩΜ οι εργάτες είναι απλήρωτοι, ενώ στη «Χαλυβουργία Ελλάδας» παραμένουν τα προβλήματα.

Ετσι, τονίστηκε η ανάγκη ενός κοινού μετώπου πάλης των εργατών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Απαραίτητη κρίθηκε, λοιπόν, η ανάγκη να αποκαλυφθεί ο ρόλος των δυνάμεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που κυριαρχούν στους περισσότερους απ' τους μεγάλους χώρους του Θριασίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση, συνδικάτα και φορείς δηλώνουν έτοιμοι να μπουν και στη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας στις 20 Φλεβάρη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Το Σωματείο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο «Χαλυβουργίας Ελλάδας» Ασπροπύργου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, το Σωματείο Συνταξιούχων Ασπροπύργου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ελευσίνας, η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, η Λαϊκή Επιτροπή Ασπροπύργου και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας. Επίσης, οι παρατάξεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, το Θριάσιο Νοσοκομείο και τη «Χαλυβουργική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο(2013-10-01 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο στην Ελευσίνα(2013-02-14 00:00:00.0)
«Στο φουλ» οι μηχανές για την πανθριασιακή κινητοποίηση(2013-02-09 00:00:00.0)
«Στο φουλ» οι μηχανές για την πανθριασιακή κινητοποίηση(2013-02-09 00:00:00.0)
Ολοι στο πανθριασιακό συλλαλητήριο στις 14 Φλεβάρη(2013-02-06 00:00:00.0)
Καταδίκη και από όλη την Αττική(2006-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ