Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Αίτημα να είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης ζητάει να τροποποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής

Να είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, ζητάει ο πρόεδρός της Χρ. Μαρκογιαννάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής. Αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει με την έναρξη των εργασιών της επιτροπής ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, αλλά η πλειοψηφία την είχε απορρίψει, με τον ισχυρισμό ότι το απαγορεύει ο κανονισμός της Βουλής.

Στην επιστολή του, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης λέει ότι η δημοσιότητα των συνεδριάσεων προσκρούει στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά τίποτα δεν αποκλείει να υπάρξει με νόμο διαφορετική ρύθμιση. Αλλωστε, αναγνωρίζει, και τώρα η μυστικότητα σπάει τις περισσότερες φορές «με παραπληροφόρηση». Γι' αυτό, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης ζητάει από τον Ε. Μεϊμαράκη να θέσει το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει σχετική αλλαγή του κανονισμού της Βουλής.

Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε η κατάθεση της διευθύντριας του γραφείου του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, Χ. Χατζή. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι αυτή ήταν που παρέλαβε το φάκελο με το αρχικό CD, τον παρέδωσε στον Γ. Παπακωνσταντίνου και δε γνωρίζει τι απέγινε. Μετά από αυτό, η προανακριτική αποφάσισε να καλέσει και τους 28 συνεργάτες που είχε τότε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να διερευνήσει ποιος αντέγραψε το CD και σε ποιον δόθηκε για φύλαξη, με αποτέλεσμα να χαθεί.

Στη δική του κατάθεση ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Η. Κλης είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση μεταφοράς της λίστας από τη Γαλλία στην Ελλάδα αφού, όπως ανέφερε, την τελευταία φορά που πήγε στο Παρίσι ήταν το 2004.

Χτες, εξάλλου, αναμενόταν να σταλεί στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Πεπόνη το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης στο USB που αντέγραψε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης. Την πραγματογνωμοσύνη έχει διεξάγει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας και ο οικονομικός εισαγγελέας θα τη διαβιβάσει στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ