Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Διαβεβαιώνει τους αστούς για κάθε ενδεχόμενο

Διακηρύττει ότι μπορεί καλύτερα να χειραγωγήσει το λαό, είτε μέσα, είτε έξω από το ευρώ

Τη διαπραγματευτική του δεινότητα διαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δανειστές και εταίρους, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα διαπιστευτήρια που κατέθεσε με τα ταξίδια του στις δυο άκρες του Ατλαντικού. Μετά τις διαβεβαιώσεις στον Σόιμπλε ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τα συμφωνημένα, στην εισήγηση προς την ΚΕ που συνεδριάζει σήμερα και αύριο, σημειώνονται τα εξής:

«Ενδέχεται να διατυπωθούν κατά τη διαπραγμάτευση απειλές, ίσως και εκβιασμοί, περί διακοπής της χρηματοδότησης, περί εξόδου από το ευρώ (...) δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο τέτοιων απειλών ή εκβιασμών με όλα ανεξαιρέτως τα όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε ακόμη και με τη χειρότερη έκβαση. Είμαστε βέβαιοι ότι σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει ανεπιφύλακτα».

Το παραπάνω απόσπασμα, έκτος του ότι έχει στόχο να συγκεράσει εσωτερικές αντιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται μετά το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη διαπίστωση από πλευράς τους ότι το ΔΝΤ πρέπει να πιέσει περισσότερο τη Γερμανία, με το ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πρόθυμος να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο σ' αυτό. Διαβεβαιώνει ταυτόχρονα ότι είναι αυτός ο ικανότερος να χειραγωγήσει το λαό σε ένα ενδεχόμενο «στραβοπάτημα», που θα φέρει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, όπως ορέγονται μερίδες της πλουτοκρατίας που έχουν τα μάτια τους στραμμένα προς την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει στην εισήγηση προς ΚΕ την απόφασή του για αντικατάσταση του μνημονίου με ένα νέο «σχέδιο οικονομικής ανόρθωσης» και δεν κρύβει ότι αυτό θα έχει στον πυρήνα του μέτρα ενίσχυσης «επιλεγμένων βιομηχανικών τομέων και της επιστημονικής αγροτικής καλλιέργειας» και θα αποσκοπεί στη «δημοσιονομική εξισορρόπηση», που προϋποθέτει παραπέρα εξαθλίωση του λαού.

Στο μεταξύ, με άρθρο του στη «Monde Diplomatique», ο Αλ. Τσίπρας αξιώνει να υπάρξει λύση για το χρέος της Ελλάδας ίδια με αυτή που δόθηκε για το χρέος της Γερμανίας το 1953, κρύβοντας ότι και εκείνη ήταν μια ενδοκαπιταλιστική ρύθμιση, σε άλλη φάση ανάπτυξης του καπιταλισμού, από την οποία κέρδισαν τα μονοπώλια και όχι ο λαός.

Καταφέρεται ακόμα εναντίον της Α. Μέρκελ, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ΕΕ και την κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μονοπωλίων στρατηγική της, λέγοντας ότι το πρόβλημα του χρέους δεν λύνεται μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει η Α. Μέρκελ την επανεκλογή της. Οτι την κρίση την προκάλεσε «το παρελθόν της Ελλάδας» και ότι μπορεί να την καταπολεμήσει «ένα κόμμα ανεξάρτητο» από τη «διαφθορά» μη παραλείποντας να σημειώσει ότι «η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολο και αμβλύνονται οι προϋποθέσεις για συνεργασίες(2014-05-31 00:00:00.0)
Η «γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού»(2014-05-03 00:00:00.0)
Περιφερόμενος κήρυκας των αξιώσεων της αστικής τάξης(2014-01-25 00:00:00.0)
Οι ίδιοι τα λένε...(2012-12-14 00:00:00.0)
Γιατί τους ενοχλεί η κριτική του ΚΚΕ;(2012-11-21 00:00:00.0)
Μετά τον Ομπάμα κλείνει το μάτι και στο ΔΝΤ(2012-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ