Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ
Ετοιμασίες σωματείων με γενικές συνελεύσεις

Να μη χαθεί ούτε μέρα για την άμεση οργάνωση του πανεργατικού ξεσηκωμού

Να οριστεί άμεσα η ημερομηνία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, έχουν ζητήσει με επιστολές τους προς τη Συνομοσπονδία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), ενώ καθημερινά αυξάνονται οι αποφάσεις και οι δράσεις σωματείων για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και την οργάνωση της επιτυχίας της.

Οι ταξικές δυνάμεις ήδη με τη δράση τους στους χώρους δουλειάς προβάλλουν την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα με αιχμή την υπογραφή ΣΣΕ, ενάντια στη φοροαφαίμαξη των εισοδημάτων και άμεσα μέτρα για την προστασία και την ανακούφιση των ανέργων.

Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Τη συμμετοχή του στην πανεργατική απεργία αποφάσισε και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας που καλεί σε Γενική συνέλευση στις 12 Φλεβάρη ημέρα Τρίτη 6 μ.μ.

Επίσης, γενικές συνελεύσεις έχει αποφασιστεί να κάνουν η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων στις 10 Φλεβάρη (10 π.μ., στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, Αγ. Φιλοθέης 5β), το Σωματείο Εργαζομένων SOFTEX στις 14 Φλεβάρη, το Σωματείο Εργαζομένων στα Πρακτορεία στις 17 Φλεβάρη.

Επίσης, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για υπογραφή ικανοποιητικής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου: «Στα πλαίσια αυτά (η διοίκηση) αποφάσισε να συναντηθεί με το ΕΚ Λαυρίου, να προχωρήσει σε σύσκεψη με τα σωματεία -μέλη για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας τον Φλεβάρη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ