Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Είδε ό,τι βολεύει την προπαγάνδα διαχείρισης

Το μεγαλύτερο κύμα αστέγων μετά το 1930 αντιμετωπίζει η Νέα Υόρκη τον τελευταίο καιρό. Η ραγδαία αύξηση των αστέγων συνδέεται με την υλοποίηση κυβερνητικής απόφασης για περικοπή ενός επιδόματος ενοικίου. Οικογένειες με παιδιά φαίνεται να πλήττονται περισσότερο απ' το μέτρο αυτό, καθώς το επίδομα βοηθούσε στο να διατηρούν ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε μια οργάνωση που ασχολείται με τους αστέγους, υπάρχουν περίπου 48.000 άτομα που ζητούν άσυλο για τη νύχτα, μεταξύ αυτών όμως και περίπου 20.000 παιδιά, ίσως το μεγαλύτερο αριθμό άστεγων παιδιών που έχει δει ποτέ η πόλη της Νέας Υόρκης.

Η οργάνωση εκτιμά ότι η παροχή ασύλου κοστίζει τρεις φορές περισσότερο απ' ό,τι το επίδομα ενοικίου που δινόταν (36.000 δολάρια ετησίως έναντι 10.000 δολαρίων). Μάλιστα, προσθέτει ότι, πέραν των ανέργων, στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν και εργαζόμενοι στις ΗΠΑ καθώς δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια με προσιτά ενοίκια.

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό και να μην αντιπαραθέσουμε την εικόνα αυτή με την ειδυλλιακή εικόνα της Νέας Υόρκης που παρουσίασε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα απ' την επίσκεψή της εκεί. Με τον Αλ. Τσίπρα να χαίρεται επειδή στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις δεν είδε - όπως είπε - την κατάθλιψη που βλέπει στην Ελλάδα. Μάλλον είδε όσα ήθελε να δει και όσα βολεύουν την προπαγάνδα περί του «προοδευτικού προσανατολισμού» της αστικής διαχείρισης που ασκεί η κυβέρνηση Ομπάμα. Και που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αντιγράψει. Οι άνθρωποι του μόχθου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, αν δε θέλουν να πιάσουν από τώρα ένα απ' τα εναπομείναντα ελεύθερα παγκάκια στις πλατείες των πόλεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ