Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΞΥΝΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΟΑΓΓΕΛΙΑ: «Το σύστημα του συνδικαλισμού ήταν ό,τι πιο κοντινό διέθετε η χώρα προς τους θεσμούς σοβιετικού τύπου. Πρόκειται για κομμάτι του πιο σκληρού κατεστημένου. Η διάλυσή του, που διαφαίνεται, δείχνει την ανάγκη για μια νέα εκπροσώπηση, που θα στηρίζεται στη συναίνεση» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΞΙΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ: «Αντί να αποδεχθούν το αναγκαίο γενικό πλαίσιο περιορισμού της μισθολογικής δαπάνης και να εστιάσουν σε "δίκαιη εσωτερική κατανομή" (...) επέλεξαν μια εκτός χρόνου και τόπου μετωπική σύγκρουση (...) στον ίδιο περίπου πειρασμό φαίνεται ότι μπαίνουν και οι αγροτοσυνδικαλιστές» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΑΙΑΔΑΣ ΕΔΩ: «Για λόγους οικονομίας πολλά νοσοκομεία δεν προσφέρουν πια στους ασθενείς τους κρέας και κοτόπουλο (...) οι διοικήσεις δεν έχουν τα απαραίτητα κονδύλια να αγοράσουν τα τρόφιμα (...) σε πολλές περιπτώσεις δανείζονται πρώτες ύλες από γειτονικά νοσοκομεία για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς (...) η κατάσταση είναι πλέον δραματική στο ΕΣΥ με τους ασθενείς να εξαντλούνται και εξαιτίας της λανθασμένης σίτισης να κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους» (στο capital).

ΚΑΙΑΔΑΣ ΚΙ ΕΚΕΙ: «Το μεγαλύτερο κύμα αστέγων μετά την εποχή της μεγάλης ύφεσης της δεκαετίας του 1930 αντιμετωπίζει η Νέα Υόρκη τον τελευταίο καιρό (...) υπάρχουν περίπου 48.000 άτομα που ζητούν άσυλο για τη νύχτα, μεταξύ αυτών όμως και περίπου 20.000 παιδιά, ίσως τον μεγαλύτερο αριθμό αστέγων παιδιών που έχει δει ποτέ η πόλη της Νέας Υόρκης (...) και ενώ άστεγος γίνεται κανείς λόγω φτώχειας και ανεργίας, στην Νέα Υόρκη κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο και οι εργαζόμενοι φτωχοί καθώς δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια με προσιτά ενοίκια» (στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ: «Στο κίνδυνο μιας νέας ελληνικής χρεοκοπίας λόγω της αδύναμης ελληνικής οικονομίας, της εύθραυστης κοινωνικής σταθερότητας και του τεταμένου πολιτικού κλίματος αναφέρεται ο οίκος αξιολόγησης Moody's (...) περιγράφει το 2014 ως πολύ δύσκολο έτος και διατηρεί αποστάσεις από τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας» (στο ΒΗΜΑ).

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «Πέρυσι, η Κίνα είχε περισσότερους από 160 εκατομμύρια τόνους χάλυβα πλεόνασμα και της περίσσεψαν πάνω από 300 εκατομμύρια τόνοι τσιμέντου (...) Το αλουμίνιο, που η μέση ημερήσια παραγωγή του στην Κίνα έσπασε το Δεκέμβρη το ρεκόρ των 58.800 μετρικών τόνων (...) βρίσκεται σε πορεία για να παρουσιάσει το μεγαλύτερο παγκόσμιο πλεόνασμά του από το 2009» (στο capital).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ