Τρίτη 29 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ
Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την οργάνωσή της

«Δε θα μας επιτάξετε στη σύγχρονη σκλαβιά» διαδήλωσαν οι σπουδαστές το περασμένο Σάββατο, καλώντας τους νέους να μπουν μπροστά για δουλειά με δικαιώματα
«Δε θα μας επιτάξετε στη σύγχρονη σκλαβιά» διαδήλωσαν οι σπουδαστές το περασμένο Σάββατο, καλώντας τους νέους να μπουν μπροστά για δουλειά με δικαιώματα
Με αιτήματα αιχμής την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2013, ενάντια στη φοροαφαίμαξη των εισοδημάτων των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών, για άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων, ξεδιπλώνουν τη δράση τους στην κατεύθυνση της οργάνωσης και της μαζικής - αποφασιστικής συμμετοχής στην πανεργατική απεργία του Φλεβάρη οι ταξικές δυνάμεις.

Προχτές, η Γενική Συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ) ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή του ΕΚΝΛ στην 24ωρη πανεργατική απεργία μέσα στο Φλεβάρη. Ενέκρινε το αγωνιστικό πλαίσιο δράσης για το επόμενο διάστημα με κύρια μέτωπα πάλης τη διεκδίκηση υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ, ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων, τη στήριξη στους μικρομεσαίους αγρότες, την οργάνωση της αντίστασης ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει το κεφάλαιο και η τρικομματική κυβέρνηση. Σε αυτή την κατεύθυνση στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν μέτρα οργάνωσης του αγώνα, μέτρα για τη μαζικοποίηση των σωματείων, τη βελτίωση της λειτουργίας τους, κ.λπ. Τέλος, με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκαν από τους αντιπροσώπους ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης της διοίκησης, ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός του ΔΣ, η τροποποίηση του καταστατικού και τέσσερα ψηφίσματα που αφορούν στο συνολικό πλαίσιο αιτημάτων, η πρόταση για τη νέα ΕΓΣΣΕ, για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίασή της τη συμμετοχή στη γενική 24ωρη απεργία το Φλεβάρη, που αποφασίστηκε στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μάχη της απεργίας δεν θα μπορούσε παρά να περιέχει τα ζητήματα της υπεράσπισης και υπογραφής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ουσιαστική προστασία των ανέργων και την παρεμπόδιση των φορολογικών μέτρων που οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Το Εργατικό Κέντρο θα επιδιώξει την ουσιαστική συζήτηση και ανάδειξη των ζητημάτων αυτών με συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις. Καλεί δε τα σωματεία της περιοχής να μη μείνουν μόνο στις αποφάσεις των διοικήσεων αλλά να καλέσουν Γενικές Συνελεύσεις, να δώσουν το πραγματικό περιεχόμενο και κατεύθυνση για την προοπτική των αγώνων».

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου καλεί τις διοικήσεις των σωματείων σε σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της απεργίας, αύριο, Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα στο εργατικό Κέντρο, οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου (Χρυσομαλλούσα).

Την ίδια μέρα σε ανοικτή σύσκεψη σωματείων για την οργάνωση της απεργίας καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου. Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Δανουκάρα), στις 6.30 το απόγευμα.

Συνέλευση χτες στην ΕΒΓΑ

Τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία του Φλεβάρη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ, κατά τη χτεσινή ετήσια Γενική Συνέλευση του σωματείου τους. Ταυτόχρονα, υιοθέτησαν το πλαίσιο δράσης για τις Συμβάσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Συνέλευση προχώρησε στη διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων για την υπογραφή σύμβασης με την εργοδοσία (συμφερόντων Φιλίππου), με κυριότερο αίτημα την αύξηση στους μισθούς με βάση τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό. Επιπρόσθετα, εγκρίθηκε ψήφισμα με το οποίο οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν αποδέχονται τους μισθούς των 511 ευρώ και των 586 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Ζητούν, επίσης, την πληρωμή των εργαζομένων στις εργολαβίες με βάση τη σύμβαση.

Οι εργαζόμενοι ενέκριναν, επίσης, ψήφισμα καταδίκης της φοροληστείας. Με αυτό, παίρνουν πρωτοβουλία και καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών σε συντονισμό και μαζικές παρεμβάσεις στην κυβέρνηση για το θέμα. Ταυτόχρονα, επισημαίνουν το ρόλο της εργοδοσίας ως εισπρακτικού μηχανισμού, η οποία, όπως και η ΔΕΗ, παρακρατεί φόρους για το κράτος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν τη δράση τους για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς(2024-02-06 00:00:00.0)
Να οργανωθεί η κλιμάκωση χωρίς καμιά αναμονή(2013-02-22 00:00:00.0)
Να ανεβάσουμε τους ρυθμούς της οργάνωσης χωρίς καμιά αναμονή(2013-02-09 00:00:00.0)
Δουλειά εργάτη τον εργάτη για την οργάνωση της πάλης(2011-01-28 00:00:00.0)
Αγωνιστικά στις εκδηλώσεις γιορτασμού(2002-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ