Τρίτη 29 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
Γεμίζουν ράντζα τα δημόσια νοσοκομεία

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο δρόμο προς την πανυγειονομική απεργία

Τα ράντζα στον «Ευαγγελισμό» την περασμένη Κυριακή
Τα ράντζα στον «Ευαγγελισμό» την περασμένη Κυριακή
Οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και των κλινικών έχουν άμεσες επιπτώσεις στη νοσηλεία των ασθενών με τα ράντζα να μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στη διάρκεια της μεγάλης εφημερίας.

Ετσι το περασμένο Σαββατοκύριακο πλημμύρισαν από ράντζα ο «Ευαγγελισμός» και το «Αττικόν». Την Κυριακή το πρωί στην Α' Παθολογική Κλινική του «Ευαγγελισμού» υπήρχαν 25 ράντζα, ενώ στο «Αττικόν» ξέμειναν μέχρι και χτες κοντά στα 20 ράντζα.

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» έκαναν χτες συγκέντρωση -που θα επαναλάβουν σήμερα και αύριο- στα Επείγοντα, ώρα 8 πμ, καλώντας ασθενείς και συνοδούς σε ξεσηκωμό για την υπεράσπιση και διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας, ενώ στη συνέχεια απέκλεισαν για 3 ώρες τα ταμεία του νοσοκομείου.

Τρίωρη στάση εργασίας (8-11 πμ) χτες -την οποία θα επαναλάβουν σήμερα- και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου έκαναν οι εργαζόμενοι στο «Ελπίς». Το Σωματείο Εργαζομένων κατήγγειλε πως με τη μείωση του λοιπού προσωπικού από 369 σε 342 τον τελευταίο χρόνο σταμάτησε η 24ωρη λειτουργία του αξονικού τομογράφου που μένει ανενεργός ακόμη και στην εφημερία, έκλεισαν τα 2 από τα 6 κρεβάτια στη ΜΕΘ, έμειναν μόλις 5 από τους 12 τραυματιοφορείς κι ένας οδηγός.

Χτες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά για την τύχη του «Αγ. Βαρβάρα». Αν και το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» με βάση το νέο Οργανισμό ανήκει στο Κρατικό της Νίκαιας, ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι» είπε: «Η αναδιοργάνωση (σ.σ. δηλαδή οι συγχωνεύσεις) γίνεται με συστηματικό τρόπο... Εξετάζουμε το χάρτη υγείας ανά νομό και ανά ευρύτερη περιοχή όπως το λεκανοπέδιο. Είμαστε στο να πάρουμε αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, το Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα" με 22% πληρότητα δεν μπορεί να διατηρεί την αυτοτέλειά του και δίπλα το "ΑΤΤΙΚΟΝ" να υστερεί σε ανθρώπινο δυναμικό. Ηδη έχουμε μετακινήσει εκεί νοσηλευτές, από το "Αγία Βαρβάρα" στο "ΑΤΤΙΚΟΝ" και θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια»...

Συγκέντρωση στον Εύδηλο

Στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 31.1.2013 θα πάρει μέρος η Παροικία Ικαριωτών - Φουρνιωτών στην Αθήνα, ενώ την ίδια μέρα στον Εύδηλο Ικαρίας στις 7.30 το απόγευμα διοργανώνεται παλλαϊκή συγκέντρωση ενάντια στη συγχώνευση των νοσοκομείων Σάμου-Ικαρίας, από το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ