Σάββατο 26 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεση παύση του μέτρου της επίταξης

Κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με θέμα την αυταρχικότητα της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κατέθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση, σημειώνεται:

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με ωμό αυταρχισμό επιχειρεί να τσακίσει τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό. Στόχος της είναι η γενίκευση της καταστολής εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται. Σκοπός της κλιμακούμενης επίθεσης είναι η κατάργηση των ΣΣΕ, η διαμόρφωση μισθών επιπέδου Κίνας για τη θωράκιση και ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.

Τα αιτήματα των εργαζομένων του Μετρό και γενικότερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) είναι πέρα για πέρα δίκαια. Αντιδρούν στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία τους μειώνει τους μισθούς περίπου 40%.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι το μέτρο της επιστράτευσης λαμβάνεται για να σταματήσει η ταλαιπωρία του λαού είναι ψευδές. Η κυβέρνηση με την πολιτική της βασανίζει καθημερινά το λαό με την εξαθλίωση που επιβάλλει για λογαριασμό του κεφαλαίου. Τρανταχτή απόδειξη αποτελεί και ο κλάδος των ΜΜΜ, αφού η τιμή των εισιτηρίων βρίσκεται σε επίπεδα εξοντωτικά για τους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα.

Με βάση τα παραπάνω, ο υπουργός Ερωτάται τι μέτρα θα λάβει για:

  • Την άμεση παύση του μέτρου της επίταξης των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.
  • Την ακύρωση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στον κλάδο των μεταφορών και την προστασία των ΣΣΕ των εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ