Πέμπτη 24 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Αρνήθηκε ακόμα και τη συζήτηση το υπουργείο Εργασίας

Προκλητικά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «αρνήθηκε» χτες ακόμα και να συζητήσει με το Σωματείο των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία», τα αιτήματα που έχει καταθέσει και γραπτώς και αφορούν τους απολυμένους της επιχείρησης, αλλά και τους υπό καθεστώς διαθεσιμότητας εργαζόμενους μετά και τον 9μηνο σκληρό απεργιακό αγώνα που έδωσαν.

Ετσι, χτες ούτε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ούτε κάποιος άλλος από την πολιτική ηγεσία που έδιναν αθρόες «υποσχέσεις» στους χαλυβουργούς ότι θα κάνουν τα πάντα για τους απολυμένους της επιχείρησης, προκειμένου να σταματήσουν την απεργία και να ανοίξει το εργοστάσιο δε «βρέθηκε» για να συναντηθεί με το σωματείο. Αυτό παρά το γεγονός, ότι από την περασμένη βδομάδα το Σωματείο είχε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό για χτες το μεσημέρι και μάλιστα είχε γνωστοποιήσει και συγκεκριμένα αιτήματα που θέτει για να συζητηθούν. Μάλιστα κάποια από αυτά όπως: Η καταβολή των ενσήμων για το διάστημα της απεργίας σε όλους τους εργαζόμενους και η παρέμβαση για την επαναπρόσληψη των 125 απολυμένων αποτελούσαν προσωπική δέσμευση του υπουργού Γ. Βρούτση για επίλυση ...αρκεί να σταματήσει η απεργία και να ανοίξει το εργοστάσιο.

Αποδεικνύεται περίτρανα, για μια ακόμα φορά, το παιχνίδι που έπαιξε τότε το υπουργείο Εργασίας και η ίδια η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τον Μάνεση και να σπάσει τον παλικαρίσιο αγώνα των χαλυβουργών. Εναν αγώνα που τελικά δεν κατάφεραν να σπάσουν ακόμα και όταν στάλθηκε με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά ολόκληρος στρατός από ΜΑΤ με τα οποία κατέλαβαν τελικά το εργοστάσιο, το «άνοιξαν» για λογαριασμό του Μάνεση, για να το κλείσει ο ίδιος λίγο καιρό μετά, βγάζοντας όλους τους εργαζόμενους σε τρίμηνη διαθεσιμότητα.

Το Σωματείο, πάντως, μετά και τη χτεσινή εξέλιξη διαμήνυσε στο υπουργείο και την κυβέρνηση ότι πλέον θα απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις και δεν πρόκειται να σταματήσουν τις παρεμβάσεις για τους απολυμένους και τους εργαζόμενους της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ