Πέμπτη 24 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Συνδαυλίζουν την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση

Συκοφαντίες, προσωπικοί χαρακτηρισμοί και οξυμένες αντεγκλήσεις κρύβουν την ουσία με αφορμή την επίθεση στο «Mall»

Ενέργειες όπως αυτή στο «Mall» αλείφουν βούτυρο στο ψωμί της καταστολής και της κατασυκοφάντησης του λαϊκού κινήματος. Ο θόρυβος που σηκώνουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει αντικειμενικά αυτή την ουσία

Icon

Ενέργειες όπως αυτή στο «Mall» αλείφουν βούτυρο στο ψωμί της καταστολής και της κατασυκοφάντησης του λαϊκού κινήματος. Ο θόρυβος που σηκώνουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει αντικειμενικά αυτή την ουσία
Τον παλαιάς κοπής δικομματικό καυγά προσπαθούν να αναβιώνουν με κάθε ευκαιρία η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενισχυθεί το νέο δίπολο. Αφορμή αυτή τη φορά αποτέλεσε η βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, η οποία αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να καλλιεργήσει τρομο-υστερία και ταυτόχρονα να αποσπάσει «κοινωνική συναίνεση» στα βάρβαρα μέτρα, απειλώντας και συκοφαντώντας το εργατικό κίνημα, στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και των «άκρων».

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, συνεχίστηκε και χτες το μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων, γύρω από το υλικό που διένειμε προχτές η ΝΔ στον Τύπο, παρουσιάζοντας αποσπασματικά δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου, που τον εμφάνιζαν - σύμφωνα με τη ΝΔ - να προτρέπει τους «συντρόφους του να πάρουν τα όπλα», αφού πρώτα είχε αναφερθεί στο «Mall», σαν παράδειγμα «ανομίας».

Ο Β. Διαμαντόπουλος κατήγγειλε τη ΝΔ για πλαστογραφία, για προσπάθεια να εμφανίσει τον ίδιο και το κόμμα του σαν «υποκινητές της βίας» και δήλωσε πως «ως υποστηρικτής της νομιμότητας» επιφυλάσσεται για το πώς θα κινηθεί νομικά «απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους». Στο ίδιο πνεύμα και οι ανακοινώσεις που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έκανε λόγο για «αισχρή προβοκάτσια» που «υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες».

Μάλιστα, καταγγέλθηκαν και ΜΜΕ για αναπαραγωγή του χαλκευμένου βίντεο και για το θέμα έγινε παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε ακόμα το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να τοποθετηθούν, αναφέροντας ότι «γεννιέται τεράστιο πολιτικό ζήτημα με τη σιωπή τους». Ο Π. Σκουρλέτης καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ, μιλώντας για «παρακρατικές μεθόδους που για πρώτη φορά συμβαίνουν από επίσημα κυβερνητικά στελέχη μετά το '74 (...) Τρομοκράτες είναι αυτοί με τα "καλάσνικοφ" αλλά τρομοκράτης είναι και ο Κεδίκογλου με την πένα του (...) Είναι πρακτικές οι οποίες προκαλούν πολιτική ανωμαλία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου (στο «Vima fm»), δικαιολογήθηκε για τον τρόπο που παρουσίασε τις δηλώσεις του Β. Διαμαντόπουλου, λέγοντας ότι «δεν έγινε συρραφή», αλλά «παράθεση αποσπασμάτων». Υποστήριξε ακόμα ότι και στην «πλήρη εκδοχή που παρουσίασε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει μια δικαιολόγηση της βίας και μια κατανόηση της οπλοχρησίας» και ότι «από τις εμπρηστικές δηλώσεις στις εμπρηστικές ενέργειες η απόσταση είναι μικρή».

Και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επέμεινε στις δηλώσεις του περί «μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα», λέγοντας ότι «δεν ανακαλώ ούτε κόμμα απ' ό,τι έχω πει». Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ πως τον στοχοποιεί και πως λειτουργούν σαν «τελείως ανόητοι γκεμπελίσκοι». Δεν παρέλειψε να συμπληρώσει πως η τρομοκρατία «είναι ένα φαινόμενο που διαρκεί από το '74 μέχρι σήμερα, φυτρώνει από ένα χώρο, της Ακρας Αριστεράς», αναπαράγοντας θεωρίες και ιδεολογήματα που στοχεύουν στη συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος και βγάζουν λάδι τους μηχανισμούς του συστήματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ διαπιστώνει «κλίμα πολιτικής έντασης» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει πως «το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι οι τεχνητές συγκρούσεις και η πόλωση των κομμάτων» και προτρέπει σε «αντιπαράθεση για την ουσία, με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ακραίους χαρακτηρισμούς». Τέλος, αποδοκιμάζει «την επιλεκτική παρουσίαση μέρους των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολα τα σφυριά χτυπούν στον ίδιο στόχο(2013-11-21 00:00:00.0)
Ο καυγάς τους υπηρετεί βαθύτερες στοχεύσεις(2013-05-30 00:00:00.0)
Νέα έκρηξη στο σπίτι του Γ. Κεδίκογλου(2013-03-30 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αυταρχισμού από την κυβέρνηση(2013-02-15 00:00:00.0)
Κι άλλο επεισόδιο στο σίριαλ(2013-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ