Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Συγκροτείται σε σώμα η προανακριτική

Σήμερα αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα η 13μελής προκαταρκτική επιτροπή (προανακριτική) της Βουλής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Στην επιτροπή η ΝΔ εκπροσωπείται από πέντε βουλευτές, με επικεφαλής τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν μέρος 3 βουλευτές και από έναν βουλευτή έχουν τα άλλα κόμματα.

Από το ΚΚΕ στην επιτροπή θα μετέχει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπ. Χαλβατζής. Η επιτροπή θα συνεδριάζει Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της στα τέλη Φλεβάρη. Οι συνεδριάσεις θα είναι κλειστές και δε θα δημοσιοποιούνται τα πρακτικά. Για την 13μελή σύνθεση της επιτροπής ο Σπ. Χαλβατζής ψήφισε λευκό, γιατί είχαν εκφράσει την επιθυμία να μετέχουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλαν ότι θα ζητήσουν για την λίστα Λαγκάρντ να συγκροτηθεί και Εξεταστική Επιτροπή και ανέφεραν ότι θα προτείνουν στην προανακριτική να καταθέσει ο Ε. Βενιζέλος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ