Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Στο μύλο της «τρομοκρατίας» όλα τα αλέθει

Κλιμακώνει την προσπάθεια να αξιοποιήσει τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών για να συκοφαντήσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα

Οι συκοφαντίες και η τρομοϋστερία είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής προπαγάνδας μετά την επίθεση στο «The Mall»

Eurokinissi

Οι συκοφαντίες και η τρομοϋστερία είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής προπαγάνδας μετά την επίθεση στο «The Mall»
Χαρακτηριστικά μελετημένης προπαγάνδας παίρνει ολοένα και περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, για να τρομοκρατήσουν το λαό, να συκοφαντήσουν το μαζικό κίνημα και να δικαιολογήσουν την καταστολή σε βάρος του.

Από την πρώτη ώρα της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποσπάσει δηλώσεις καταδίκης της «βίας από όπου και αν προέρχεται», θέλοντας να τσουβαλιάσει την ατομική βία από μηχανισμούς που κινούνται στο σκοτάδι, με τους αγώνες του λαού και τις μορφές πάλης που αποφασίζει και υλοποιεί το κίνημα μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Κοινός παρονομαστής για να στηθεί η άθλια συκοφαντία, είναι ότι η βία γενικά είναι πλήγμα για την οικονομία και δυναμιτίζει την ανάπτυξη. Αυτό είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καταδικάσει την «τρομοκρατία» από τη μια, και από την άλλη για να ξορκίσει τις απεργίες και τις άλλες μορφές πάλης του κινήματος. «Το χτύπημα αυτό έρχεται να πλήξει την προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας μας», ήταν η πρώτη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, μετά τη βομβιστική επίθεση τη Δευτέρα.

Ο ίδιος έσπευσε να ξορκίσει κάθε σκέψη που συνδέει χτυπήματα όπως αυτό στο «Mall» με οργανώσεις και υπηρεσίες που δρουν στο σκοτάδι και αντικειμενικά υπηρετούν με τη δράση τους το σύστημα, λέγοντας ότι «δε θα είναι καλό να ακουστούν πάλι ιστορίες για προβοκάτσιες και παρακράτος και τέτοια, τη στιγμή που βλέπουμε ότι στόχος είμαστε όλοι μας».

Την ίδια ώρα, όμως, διά του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης, η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν αιφνιδιάστηκε από τις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είχε πληροφορίες από τον περασμένο Νοέμβρη! «Δεν υπήρξε αιφνιδιασμός. Υπήρχε σχετική πρόβλεψη από τον Νοέμβριο που πέρασε», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Καθημερινή».

Κοινός παρονομαστής η «οικονομία»

«Αν δεν υπάρξει δημόσια ασφάλεια, δεν πρόκειται να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Ν. Δένδιας στην ίδια συνέντευξη, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση της ηγεσίας της ΝΔ και της κυβέρνησης ότι η «δημόσια ασφάλεια» αφορά πρώτα και κύρια την ασφάλεια των επενδυτών, δηλαδή των μονοπωλίων, έναντι των εργατικών - λαϊκών αγώνων.

Συνεργός της κυβέρνησης στη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων είναι με τις δηλώσεις τους και τα άλλα κόμματα που την απαρτίζουν, όπως και η Χρυσή Αυγή. Τα μεν πρώτα αναπαράγουν την τρομοϋστερία με κάθε τρόπο, την ίδια ώρα που η Χρυσή Αυγή ανακοινώνει ότι «οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο», αναφερόμενη στην έκρηξη της βόμβας στο «The Mall».

Στην προσπάθεια να φύγει η συζήτηση από την ουσία και να ενισχυθεί το νέο δίπολο της διαχείρισης, εντάσσεται και η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τις δηλώσεις του Ν. Δένδια στο ΜΕΓΚΑ, όπου υπονόησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει πράξεις και δηλώσεις που νομιμοποιούν χτυπήματα όπως αυτό στο «The Mall». Υποστήριξε ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε «μετάβαση προς τη νομιμότητα», μετά τις δηλώσεις που έκανε για τα τελευταία περιστατικά ότι συντάσσεται με τις δυνάμεις του «δημοκρατικού τόξου».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ της εκπομπής, όπου μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη η συνέντευξη του Ν. Δένδια, αποχώρησε. Η νέα αντιπαράθεση επέτρεψε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναφέρει τη θεωρία των «δύο άκρων», ισχυριζόμενος χτες πως ο υπουργός «έχει δεχθεί επιθέσεις και από τα δύο πολιτικά άκρα» συνεπώς «είναι βέβαιο ότι κάνει καλά τη δουλειά του». Συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ να «σταματήσει πρώτα τους βουλευτές του να απειλούν με λιντσάρισμα πολιτικούς αντιπάλους και μετά να μιλήσει για δημοκρατικές διαδικασίες».

Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε και στη Βουλή, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, όπου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον Ν. Δένδια να παραιτηθεί, λέγοντας ότι παίζει το ρόλο του προβοκάτορα σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του δικαστικού σώματος. Οταν αυτός αρνήθηκε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Καθήκον του λαού να αντεπιτεθεί

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, τόνισε ότι οι αντιπαραθέσεις σε προσωπικό τόνο λειτουργούν αποπροσανατολιστικά από τα προβλήματα του λαού και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να επιλέξουν τον οργανωμένο δρόμο της αντιπαράθεσης με την ακολουθούμενη πολιτική που τους καταστρέφει τη ζωή.

Σχετικά με το θέμα της «τρομοκρατίας», είπε ότι αντικειμενικά υπηρετεί το σύστημα, ανεξάρτητα από το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες. Οι εξελίξεις, είπε, στην περιοχή είναι πολλές, σοβαρές και επικίνδυνες, αφού υπάρχει διαπάλη μεγάλων συμφερόντων. Ολα αυτά συνδέονται, είπε, και έχει παρατηρηθεί ότι σε περιόδους ανόδου του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, πάντα γίνονται τέτοιες ενέργειες που προσπαθούν να το συκοφαντήσουν.

Το ΚΚΕ, συνέχισε, σε όλους τους τόνους έχει κατά καιρούς δηλώσει ότι είναι ενάντια σε τέτοιες ενέργειες και παράλληλα κατήγγειλε την ΕΕ, η οποία με μια σειρά αποφάσεις χαρακτηρίζει ως «φυτώριο τρομοκρατίας» το ριζοσπαστικό και το ίδιο το λαϊκό κίνημα. Αναφερόμενος στη συζήτηση που εξελίσσεται σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις και τη λεγόμενη «νομιμότητα», υπενθύμισε ότι εννιά στις δέκα απεργίες κρίνονται παράνομες από τα δικαστήρια, φέρνοντας ως πρόσφατο παράδειγμα την απεργία στο ΜΕΤΡΟ.

Ως εκ τούτου, τόνισε, το νόμιμο εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπει ο καθένας και έθεσε το ερώτημα: «Οταν ο λαός καταδικάζεται να ζει στη δυστυχία και να μην καρπώνεται τον πλούτο που παράγει δεν έχει δικαίωμα στην απεργία;». Καταλήγοντας είπε ότι μια πολιτική άδικη, βάρβαρη και αντιλαϊκή δεν μπορεί να επιβληθεί να με δημοκρατικούς τρόπους και γι' αυτό θα υπάρχει ένταση του αυταρχισμού. Κάλεσε τέλος το λαό οργανωμένα και μαζικά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αντεπιτεθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ