Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Σε ιδιώτες οι δουλειές των ΚΤΕΟ

Υποβαθμίζουν τα δημόσια ΚΤΕΟ προκειμένου να κερδίζουν τα ιδιωτικά

Στα επιχειρηματικά συμφέροντα παραδίδει η κυβέρνηση την οδική ασφάλεια και την αντιρρύπανση με την πολιτική της απαξίωσης και της υποβάθμισης των δημόσιων ΚΤΕΟ, μια πολιτική που σαφώς ευνοεί την εξάπλωση των ιδιωτικών.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με την απαξίωση των δημόσιων ΚΤΕΟ ευνοεί την κερδοφορία των ιδιωτικών, τα οποία συνεχώς επεκτείνονται. Εκτός των άλλων, είπε, θα υπάρξει και απώλεια θέσεων εργασίας και ζήτησε να αναβαθμιστούν τα δημόσια ΚΤΕΟ και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Απαντώντας ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Καλογιάννης, είπε ότι στα δημόσια ΚΤΕΟ δόθηκε προθεσμία μέχρι τα τέλη Ιούνη να προσαρμόσουν τον εξοπλισμό τους με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τα νέα πρότυπα και εάν δεν το κάνουν δε θα μπορούν πλέον να κάνουν ελέγχους αυτοκινήτων.

Ο Σπ. Χαλβατζής είπε ότι η προθεσμία είναι ασφυκτική και ζήτησε να επεκταθεί στον ένα χρόνο και τόνισε ότι εκτός των άλλων τα δημόσια ΚΤΕΟ έχουν έσοδα τα οποία με την απαξίωσή τους θα τα καρπώνονται πλέον οι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Το ΠΑΜΕ

«Εγκλημα εκ προμελέτης» χαρακτηρίζει με ανακοίνωση το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις Περιφέρειες την από 3/1/2013 αναστολή λειτουργίας των 55 δημόσιων ΚΤΕΟ. Και σημειώνει: «Είναι η συνέχεια της χρόνιας και σκόπιμης από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις υποβάθμισής τους, της ενίσχυσης της λειτουργίας των αντίστοιχων ιδιωτικών και της αντιμετώπισης της οδικής ασφάλειας στα πλαίσια της φορομπηχτικής πολιτικής».

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι η αναστολή λειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ αλλά και ο τρόπος λειτουργίας τους το προηγούμενο διάστημα «δείχνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για το δημόσιο τομέα, αλλά και το χαρακτήρα του καπιταλιστικού κράτους και των λειτουργιών του». Βασικός στόχος - επισημαίνεται - όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων ήταν και είναι «να δοθεί η κερδοφόρα αυτή αρμοδιότητα σε επιχειρηματικούς ομίλους».

Ταυτόχρονα, η ιστορία των ΚΤΕΟ δείχνει «πως η συνύπαρξη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων σε κάθε τομέα λειτουργεί στον καπιταλισμό σαν προπέτασμα για την εδραίωση της επιχειρηματικής δράσης και ότι το καπιταλιστικό κράτος αξιοποιεί όλα τα μέσα για να απαξιώσει τη λειτουργία των δημόσιων φορέων και να ενισχύσει τη λειτουργία των ιδιωτικών φορέων».

  • Η Γραμματεία Βόρειου Εβρου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ και δημιουργούν νέα πελατεία για τα ιδιωτικά. Με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των εργαζομένων στα δημόσια ΚΤΕΟ και τους καλεί να βγάλουν συμπεράσματα, χωρίς αυταπάτες, για το πού το "πηγαίνει" η πολιτική της ΕΕ και της τρικομματικής κυβέρνησης. Να διεκδικήσουν να δοθεί άμεσα πιστοποίηση στα δημόσια ΚΤΕΟ και να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ στον αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ