Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Σε τρίωρη στάση εργασίας (12 - 3 μ.μ.) προχωρούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, στη 1.30 μ.μ. Αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και απαιτούν καμιά μείωση των αποδοχών τους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσουν οι εργολαβίες.

ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ: Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗΣ (χαρτοποιία), στις 11 π.μ. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο.

ΑΚΤΩΡ: Σε μειώσεις μισθών που φτάνουν μέχρι και το 35% προχωρά η εργοδοσία της μεγαλοκατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΕ στους εργαζόμενους οικοδόμους στα κατασκευαστικά έργα.

«ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΑΒΕ»: Στην απόλυση 2 εργαζομένων που δε δέχτηκαν τη μείωση στο μισθό τους, μέσω ατομικής σύμβασης, προχώρησε η επιχείρηση «Λαμπρούλης ΑΒΕ και Κ.Ι. Λαμπρούλης» στη Λάρισα. Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), προσπαθεί να επιβάλει στους εργαζόμενους μειώσεις μισθών από 15%-25% μέσω ατομικής σύμβασης εργασίας, καλώντας τους να επιλέξουν το λιγότερο κακό, «εκ περιτροπής εργασία ή μειώσεις μισθών».

«ΧΑΤΖΗΔΗΜΑ»: Εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, μαζί με Επιτροπή των απολυμένων εργατών του εργοστασίου παραγωγής Οινοπνεύματος «Χατζηδήμα», πραγματοποίησαν, χτες, μια σειρά από παρεμβάσεις για τα προβλήματα των 50 απολυμένων εργατών. Από τον ΟΑΕΔ τους δήλωσαν ότι θα βρεθεί λύση για την οικονομική στήριξη των απολυμένων, για τους οποίους έχει τελειώσει το Ταμείο Ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ