Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Ούτε ένα, ούτε δύο τα αντίγραφα του στικ

Πληροφορίες από τη δικογραφία διέρρευσαν στον Τύπο

Τα αντίγραφα της λίστας Λαγκαρντ που έγιναν μετά την παραλαβή της από το υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι ένα και δύο, αλλά πολλά. Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία των Οικονομικών Εισαγγελέων που έφτασε την Πέμπτη στη Βουλή, πληροφορίες από την οποία διαρρέονται στον Τύπο («ΒΗΜΑ»). Οπως αποκαλύπτεται, ανάμεσα σε άλλα, από δύο σελίδες εκτύπωσης που περιέχονται στη δικογραφία, αντίγραφα της λίστας άρχισαν να παράγονται ήδη από το 2009.

Η μεγαλύτερη όμως «επιχείρηση» αντιγραφής, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, εντοπίζεται στις 8 Ιούλη 2011, όταν το στικ βρισκόταν στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτη. Από τις συγκεκριμένες δύο σελίδες της δικογραφίας, φαίνεται ότι οι παλιότερες ημερομηνίες αντιγραφής - δημιουργίας αρχείου ξεκινούν στις 15 Απρίλη 2009, προτού καν παραδοθεί η λίστα και το αρχείο στις ελληνικές Αρχές. Αποθήκευση του υλικού φαίνεται ότι έχει γίνει επίσης στις 4 Αυγούστου 2010, προτού καν παραδοθεί επίσημα η λίστα στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η αντιγραφή, που αφορά και τον Ι. Διώτη, εντοπίζεται το μεσημέρι της 8ης Ιούλη 2011, στις 2.03 μ.μ. Κατά συγκυρία, την ώρα που δημιουργούνταν το αντίγραφο, γινόταν και η σύσκεψη με τους Ι. Διώτη και Β. Βενιζέλο υπό τον Γ. Παπανδρέου και σύμφωνα με τη δήλωση του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε ενημερώθηκε εκείνος ή ο τότε πρωθυπουργός για τη λίστα ή για οποιονδήποτε έλεγχο των καταθετών.

Τέλος, σύμφωνα με όσα βλέπουν τη δημοσιότητα από τη δικογραφία, στις στήλες «τελευταία αποθήκευση» και «ημερομηνία τροποποίησης», φαίνεται ότι πιθανόν τα αρχεία να έχουν ανοιχτεί και κλειστεί, αλλά πιθανώς να έχουν τροποποιηθεί χωρίς να έχουν σωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ