Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σχολεία οδηγούνται σε λουκέτο

Ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ με αφορμή την κινητοποίηση στις 30 Γενάρη από τα Μουσικά Σχολεία

«Κοινός ο εχθρός - Κοινό το πρόβλημα - Κοινός και ο αγώνας» είναι το μήνυμα που στέλνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνουν στις 30 Γενάρη τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας.

Με αιχμή των αιτημάτων τη σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικών που στην πράξη μεταφράζεται σε ακύρωση του ρόλου των μουσικών σχολείων καθώς δεν κάνουν πολλά μουσικά μαθήματα, η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διοργανώνει κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης. Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Η ΑΣΓΜΕ επισημαίνει με αφορμή τα προβλήματα των συγκεκριμένων σχολείων: «Είναι ξεκάθαρο τώρα πια, ότι στο όνομα της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας πολιτική απαξίωσης, υποβάθμισης και συρρίκνωσης, οδηγεί και αυτά τα σχολεία επί της ουσίας σε "λουκέτο". Προηγήθηκε η κατάργηση των αθλητικών σχολείων και έπονται τα ειδικά σχολεία (άρθρο 38, παρ. 4 σε άσχετο νομοσχέδιο). Με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση, υλοποιείται το νέο σχολείο της αγοράς. Το σχολείο που έχει γίνει παραμάγαζο των επιχειρήσεων και των καταχρεωμένων Δήμων, με την ευθύνη των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια», σημειώνει μεταξύ άλλων και δηλώνει: «Αυτό το σχολείο εμείς και τα παιδιά μας δεν το έχουμε ανάγκη. Δεν το θέλουμε. Είναι εχθρικό. Παλεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και όλο το εργατικό λαϊκό κίνημα, για το σχολείο των αναγκών μας».

  • Στο μεταξύ, προχτές Πέμπτη, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από Συλλόγους εκπαιδευτικών και γονείς στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής. Σε συνάντηση με το νέο Περιφερειακό Διευθυντή Δημ. Γκίνη, τον κάλεσαν να πάρει θέση για τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης και τις συνέπειές της, τον υποσιτισμό, τα εκπαιδευτικά κενά που στην Γ' Αθήνας είναι 11 σε δασκάλους, 4 σε νηπιαγωγούς και σε ειδικότητες, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, τα νέα μέτρα για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών, ο Περιφερειακός Διευθυντής επανέλαβε την κυβερνητική αδιέξοδη θέση για διαχείριση της υπάρχουσας πραγματικότητας και δεσμεύτηκε να δώσει απαντήσεις μόλις ενημερωθεί.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ