Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «NOKIA SIEMENS NETWORKS»
Στάση εργασίας ενάντια στις απολύσεις

Τον αγώνα τους χαιρετίζει το ΠΑΜΕ

Σε τρίωρη στάση εργασίας (1 μ.μ. - 4 μ.μ.) προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στον πολυεθνικό κολοσσό «Nokia Siemens Networks» ενάντια στις μαζικές απολύσεις που πραγματοποιεί η εργοδοσία στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσής της». Η εταιρεία έχει εξαγγείλει 30 απολύσεις για το 2013 και μέχρι στιγμής έχει απολύσει 14 εργαζόμενους, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο έχει απολύσει συνολικά 13.000 εργαζόμενους με στόχο τις 17.000 απολύσεις.

Στο πλευρό των εργαζομένων χτες βρέθηκαν στελέχη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορίας Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Την ερχόμενη Παρασκευή έχει οριστεί, μετά από αίτημα του επιχειρησιακού σωματείου, τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε νέα κινητοποίηση την ίδια μέρα. Επίσης, τη Δευτέρα 28/1 το επιχειρησιακό σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε νέα γενική συνέλευση για να εκτιμήσουν τις εξελίξεις και να καθορίσουν τα παραπέρα βήματά τους.

Ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ

Τον αγώνα των εργαζομένων στην «Nokia Siemens Network» ενάντια στις απολύσεις χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πρόκειται για απολύσεις «οι οποίες γίνονται για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της αλλά και να διασφαλίσει την ηγετική θέση της στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών παγκόσμια.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που δε σκύβουν το κεφάλι και λένε όχι στη φτώχεια και την ανεργία που τους επιφυλάσσει η "Nokia Siemens" για το μέλλον.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Με νύχια και με δόντια προσπαθούν η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και τα κόμματα της πλουτοκρατίας να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Το επιβεβαιώνουν ακόμα μια φορά.

Από τη μια να παράγεται τεράστιος πλούτος από το μόχθο των εργατών και να συσσωρεύεται στα σεντούκια του κεφαλαίου. Από την άλλη, οι εργάτες με μισθούς πείνας, με πετσοκομμένα δικαιώματα, στη φτώχεια και την ανεργία. Θέλουν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργατών.

Οι εργαζόμενοι δε θα τους κάνουν τη χάρη. Δε θα θυσιάσουν τις ζωές τους για να πλουτίζει μια χούφτα πλουτοκρατών.

Καμία απόλυση

Κανένας εργαζόμενος στη φτώχεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ