Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στην καταστολή και τρομοκράτηση του λαού!

Καταγγέλλει την κλήση σε προκαταρκτική εξέταση εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Σε προκαταρκτική εξέταση κλήθηκαν, από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, για το συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας που πραγματοποιήθηκε στις 3/10/2012.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η κλήση αυτή «αποτελεί ακόμη ένα βήμα στην επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης του λαού μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση και κλιμάκωση του περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης».

Και συνεχίζει: «Και βέβαια αναφερόμαστε για μια απλή δραστηριότητα εργαζομένων, γιατί τέτοιοι είναι και οι έμποροι, που βλέπουν τα μαγαζιά τους να κλείνουν τα ένα μετά το άλλο, να τους πνίγουν τα γραμμάτια και οι υποθήκες, βλέπουν τους συναδέλφους τους να "προλεταριοποιούνται", να οδηγούνται μαζικά στην ανεργία ή στην κατ' όνομα εργασία με τα μπλοκάκια, τα πεντάμηνα και τα προγράμματα εξαθλίωσης.

Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, το γεγονός να επιχειρείται από την Αστυνομική Διεύθυνση εξέταση για μια συμβολική αγωνιστική δράση και μοίρασμα υλικού από ένα μαζικό φορέα. Αποδεικνύει αυτό που εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει το ΚΚΕ, ότι τα αντιλαϊκά μέτρα και η βάρβαρη πολιτική θα πηγαίνουν χέρι χέρι με την αντίδραση του κράτους, την τρομοκρατία, τον περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών, έστω και αυτά που έχουν κατακτηθεί με αγώνες στα περιορισμένα πλαίσια του αστικού συστήματος.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια χτυπήματος και ποινικοποίησης των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Καλούμε τους εμπόρους, γενικότερα τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Να ξεπεράσουν αυταπάτες ότι υπάρχει ελπίδα να βρεθούν εύκολες λύσεις απέναντι σε ένα αντίπαλο που, αν του αφήσουμε περιθώρια, προετοιμάζεται με κάθε τρόπο, ακόμη και με ακραίες εκφράσεις καταστολής να χτυπήσει το κίνημα.

Να προετοιμαστούν και οι εργαζόμενοι που είναι οι παραγωγοί όλου του πλούτου και τον καρπώνονται η αστική τάξη, οι πολυεθνικές, τα μεγαλοκαταστήματα. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ, έχουν κάθε συμφέρον να συμμαχήσουν με την εργατική τάξη σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Να οικοδομήσουν τη δικιά τους Συμμαχία, μαζί με τα άλλα καταπιεσμένα στρώματα, να ανοίξουν δρόμο για τη Λαϊκή Εξουσία αλλά ταυτόχρονα να αποκρούουν κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής. Η Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να τα καταφέρει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ