Κυριακή 13 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ από την Επιτροπή

Αποχώρησαν χτες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ από τη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, που ορίστηκε άρον - άρον, για να συζητήσει, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τις επτά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εγκριθούν αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής σε μία και μόνη συνεδρίαση. Με τις Πράξεις αυτές, που κατατέθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, προωθούνται μια σειρά βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα σε εφαρμογή του νέου μνημονίου που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, με την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώνοντας την απόφαση για αποχώρηση, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του Κόμματος για τη διαδικασία - εξπρές που επέλεξε για τη συζήτηση η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μια επικίνδυνη τακτική. Ο λαός, είπε, δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του τέτοιες διαδικασίες «φαστ τρακ», αλλά να αντιπαλέψει τα νέα βάρβαρα μέτρα που περιέχονται σε αυτές τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε προχωρήσει για το θέμα σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη, ζητώντας να μην προχωρήσει αυτή η επικίνδυνη πρακτική. Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ