Κυριακή 13 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να χορηγείται γονική άδεια και στους πυροσβέστες

Τη χορήγηση γονικής άδειας στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι:

«Είναι γνωστή η κατάφορη αδικία απέναντι στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, σε σχέση με τους υπόλοιπους υπάλληλους των Σωμάτων Ασφαλείας, όπου εφαρμόζεται το δικαίωμα της χορήγησης γονικής άδειας.

Ο χρόνος πέραν του δεκατετράμηνου που έχει παρέλθει από την πρώτη Ερώτηση, με αριθμό 1272/01-11-2011, που κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα για τη νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος χορήγησης γονικής άδειας στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση για να αποκαταστήσει κάτι που προβλέπει ήδη ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

Επιπροσθέτως, επιβάλλεται η κατοχύρωση της γονικής άδειας για τους υπάλληλους του Πυροσβεστικού Σώματος, για να είναι άλλωστε συνεπής η κυβέρνηση με τις διακηρύξεις της περί νομιμότητας, που η ίδια επικαλείται κατά το δοκούν.

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι έχει παρέλθει πάνω από ένα εξάμηνο από την απάντηση του Υπουργείου, στη δεύτερη σχετική ερώτησή μας με αριθμό 64/11-07-2012. Σε αυτή μάς πληροφορούσε η κυβέρνηση ότι βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την τροποποίηση του κεφαλαίου Δ΄ του π.δ/τος 210/1992. Στην τροποποίηση αυτή μεταξύ άλλων θα περιλαμβανόταν πρόβλεψη και για την άδεια ανατροφής τέκνου, καθώς και ειδικών περιπτώσεων αδειών - διευκολύνσεων λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Ερωτάται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης,

Εχει την πολιτική βούληση η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την κατάφορη αδικία της μη χορήγησης γονικής άδειας στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος; Και εάν ναι, πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος»;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ