Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Παρέμβαση για τη μονάδα αφαλάτωσης στην Κοιλάδα

Η δημιουργία Μονάδας Αφαλάτωσης στην Κοιλάδα Ερμιονίδας για λογαριασμό μεγάλης πολυεθνικής (θέλει να την αξιοποιήσει στο πλαίσιο επένδυσης ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Δέλπριζα 1.364,2 στρεμμάτων, 721 κλινών, γηπέδου γκολφ κ.α.) είναι επικίνδυνη και καταστροφική για τους εργαζόμενους, τους φτωχούς ψαράδες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και το περιβάλλον της περιοχής.

Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ερμιονίδας, με αφορμή την προώθηση του συγκεκριμένου έργου που σε καμία περίπτωση δε θα λύσει τα οξυμένα προβλήματα ύδρευσης και άδρευσης της περιοχής από την οποία υποφέρουν οι κάτοικοι, σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο. Μεγάλες είναι οι ευθύνες της τοπικής διοίκησης τόσο σε δημοτικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο που αντί να διεκδικούν την υδροδότηση της περιοχής από τις πηγές του Ανάβαλου και την ολοκλήρωση των έργων για το φράγμα Ρόρου - Τζερτζελιάς σπεύδουν να υλοποιήσουν την επένδυση της αφαλάτωσης για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του «Real Estate», στον τουρισμό και τις υδατοκαλλιέργειες.

Και τονίζει χαρακτηριστικά: «Η τοπική διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας - μηχανισμός του αστικού κράτους - χύνει κροκοδείλια δάκρυα, ενώ πρωτοστατεί με ζήλο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι σχέσεις της τοπικής διοίκησης του Δήμου Ερμιονίδας με τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τα υψηλόμισθα στελέχη της κεντρικής - περιφερειακής και τοπικής διοίκησης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αξιοποιούνται για την εξαγορά συνειδήσεων, για να συγκαλυφτεί η άγρια επίθεσή τους σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας αρνείται να διεκδικήσει κρατικούς πόρους για την εξασφάλιση υγιεινού και φτηνού νερού για ύδρευση και άρδευση, τη συλλογή και επεξεργασία των απορριμμάτων και των λυμάτων, την εξασφάλιση σύγχρονων υποδομών για την παροχή υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, την προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών οικογενειών.

Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, όπως ακριβώς και οι προηγούμενοι, αντιτάσσονται και υπονομεύουν συστηματικά κάθε αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στην κατασκευή Μονάδας Αφαλάτωσης στο λιμάνι ή στα Χώνια της Κοιλάδας από την "MIND COMPASS PARKS A.E" (που σήμερα μετονομάστηκε σε "MIND COMPASS OVERSEAS Α.Ε.") αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των κατοίκων της περιοχής. Αποδέχτηκαν τις διάτρητες και κατά παραγγελία Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τις Αποφάσεις Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους κάλεσαν να αντισταθούν στα σχέδια αυτά. Πρόβαλλαν ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα. Ανάδειξαν την αναγκαιότητα και διεκδίκησαν την υδροδότηση της περιοχής από τον Ανάβαλο και την ολοκλήρωση των έργων για το φράγμα Ρόρου - Τζερτζελιάς. Συμπαρατάχθηκαν με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της περιοχής στις κινητοποιήσεις τους για την αποτροπή των σχεδίων της "MIND COMPASS".

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί:

- Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα γι΄ αυτό επιβάλλεται να είναι κοινωνική ιδιοκτησία. Να αξιοποιηθεί ο Ανάβαλος και να δημιουργηθεί το τεχνικό φράγμα Ρόρου-Τζερτζελιάς για την εξασφάλιση φθηνού υγιεινού νερού για ύδρευση και άρδευση στην ευρύτερη περιοχή.

- Να ολοκληρωθεί άμεσα η Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού Αποβλήτων του Δήμου Ερμιονίδας και η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του νέου ενιαίου Δήμου Ερμιονίδας.

- Να προστατευθούν και να αξιοποιηθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Σπήλαιο Φράγχθι, στην Μάσσητο και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" αγωνίζεται μέσα από την κοινωνική συσπείρωση της εργατικής τάξης, με τους φτωχούς αγρότες, τους ψαράδες, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους για την ανατροπή του συνόλου της αντιλαϊκής - βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ενάντια στη μαζική ανεργία, τη φτώχεια την εξαθλίωση, την καταστροφή του περιβάλλοντος. Για άλλο δρόμο ανάπτυξης, με πρόγραμμα και κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, με λαϊκή συμμετοχή και έλεγχο, με κοινωνική ιδιοκτησία σε όλους τους στρατηγικούς τομείς με Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, για την λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ