Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Κόντρα στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας

Συνεχίζουν σήμερα με νέα κινητοποίηση στις 12μ. έξω από τα γραφεία της εφημερίδας

Με μαζική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», απάντησαν οι εργαζόμενοι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της, την ώρα που εξακολουθεί να χρωστά δεδουλευμένα στους 850 εργαζομένους της από τον Αύγουστο του 2011.

Δεκάδες εργάτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων διατρανώνοντας: «Κανένας εργάτης να μη λυγίσει, στο δρόμο του αγώνα βρίσκεται η λύση» και «Φτάνει πια η κοροϊδία τώρα να πληρώσει η εργοδοσία». Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται απ' την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν εργαζόμενοι από μια σειρά εργασιακούς χώρους του κλάδου (ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΒΙΕΚΟΡ, ΒΛΑΧΟΣ κλπ.) καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών και ο Σύλλογος Συνταξιούχων του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Οι εργαζόμενοι της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ., έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, καθώς έχει οριστεί συνάντηση της εργοδοσίας με την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Στο μεταξύ, η χτεσινή συνέντευξη Τύπου της εργοδοσίας, όπου θα ανήγγειλε την επαναλειτουργία της εφημερίδας, αναβλήθηκε.

Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, Λ. Σακκάς, μιλώντας στους εργαζόμενους ξεκαθάρισε πως «δε μπαίνουμε σε παζάρια για τα αιτήματα των εργαζομένων». Ο Γ. Κιοπεκτσόγλου, από την Επιτροπή Εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας» υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, Γ. Τόλης, σημειώνοντας πως η εργοδοσία δε θα παραιτηθεί από τα σχέδιά της.

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, σε ανακοίνωσή της, έχει καταγγείλει «τον τρόπο που μεθοδεύεται το όλο εγχείρημα της επαναλειτουργίας της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" από τη διοίκηση και μερίδα εργαζομένων, όχι από το σύνολό τους, χωρίς να καταβληθούν οι οφειλές προς όλους τους εργαζόμενους (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις απόλυσης)».

Ταυτόχρονα, απαιτούν:

  • Να καταβάλει η εταιρεία άμεσα το Δώρο Χριστουγέννων του 2012 το οποίο ως όφειλε, έπρεπε να είχε καταβληθεί έως τις 21/12/2012.
  • Να καταβάλει η εταιρεία άμεσα τις ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες της επίσχεσης εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ