Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οχι στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στα σχολεία

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους κατά τόπους φορείς τους να απορρίψουν το πρόγραμμα «συνεργασίας» με το «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων» (ΣΕΝ), που προτείνει το υπουργείο Παιδείας. Η «συνεργασία» προτείνεται στα Λύκεια με το υπ' αριθμόν 125075/Γ7/12-10-2012 έγγραφο του υπουργείου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, καλούνται οι εκπαιδευτικοί «να προχωρήσουν σε δραστηριότητες καθορισμένες από το "Σωματείο" αυτό, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), των μαθημάτων Οικιακή Οικονομία, Αρχές Οικονομίας, Τεχνολογίας και στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας (project)». Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών περιγράφει «ποιο είναι το ΣΕΝ»: «Το Διοικητικό του Συμβούλιο απαρτίζεται από στελέχη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Παρελαύνουν σε αυτό στελέχη των Microsoft, APIVITA, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, CHIPITA, S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, Allianz, CEO Soros Hills, καθώς και μεγαλοδημοσιογράφοι».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων στα Λύκεια να απορρίψουν τη συνεργασία με το ΣΕΝ. Καλεί επίσης τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους, με ανακοινώσεις τους, να καταδικάσουν το πρόγραμμα αυτό. Τέλος, καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη δεχθούν να γίνουν όργανα των εκμεταλλευτών και της προπαγάνδας τους: «Εξω οι επιχειρήσεις από τα σχολεία. Αγώνας για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τους νέους ανθρώπους και δε θα τους αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμη ύλη για να αυγαταίνουν τα κέρδη των παρασίτων», τονίζει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ