Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η ανάπτυξη για τα μονοπώλια

«Η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι για τα μονοπώλια (...) Οι νέοι θα συνεχίσουν να παραμένουν άνεργοι σε ποσοστά που θα προσεγγίζουν το 50%, να εναλλάσσουν μεγάλες περιόδους ανεργίας με ημιαπασχόληση, να δουλεύουν με μισθούς πείνας, της τάξης των 511 ευρώ μεικτά (...) σ' αυτό το μέλλον καταδικάζουν τη νέα γενιά. Οπως ρίχνουν τους εργαζόμενους στον Καιάδα της ανεργίας, της δουλειάς χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με μισθό 586 ευρώ μεικτά και σύνταξη πείνας τουλάχιστον στα 67. Οπως καταδικάζουν τους συνταξιούχους σε συνθήκες ζωής περασμένων δεκαετιών, σε σπίτια χωρίς θέρμανση, άρρωστους χωρίς φάρμακα και στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας.

Η ωμή κοροϊδία

Τι διαφορετικό λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα διαπραγματευτεί ένα καλύτερο τάχα μνημόνιο. Με ποιον; Με την ΕΕ, που από 1/1/2013 έθεσε σε εφαρμογή το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο, το οποίο προβλέπει μνημόνιο σαν αυτό της Ελλάδας για όλα τα κράτη - μέλη, είτε είναι σε κρίση, είτε όχι. Αυτή την ΕΕ λέει πως θα αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ (...) η ΕΕ δεν αλλάζει (...) το να υπόσχεσαι στο λαό ότι θα ευημερήσει με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγή του χαρακτήρα της ΕΕ, είναι σαν να παραπέμπεις τη λύση των προβλημάτων του λαού στη Δευτέρα Παρουσία. Είναι ωμή κοροϊδία και αβάντα στο κεφάλαιο (...)

η λαϊκή συμμαχία

(...) Ο λαός θα γλιτώσει από τα χειρότερα και θα σωθεί, αν ανακαλύψει τη δύναμή του. Αν βάλει τα δυνατά του για να ισχυροποιηθούν οι ταξικές αντιστάσεις στους τόπους δουλειάς, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, με οργάνωση στα συνδικάτα και αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των ταξικών δυνάμεων. Αν αυτοί που βρίσκονται στην ίδια όχθη του ποταμού, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες και δίπλα σ' αυτούς η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, συνειδητοποιήσουν το κοινό συμφέρον, απέναντι στον κοινό αντίπαλο: Τα μονοπώλια και τη στρατηγική τους, που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Η συμμαχία ανάμεσα σ' αυτές τις κοινωνικές ομάδες, με επιμέρους μέτωπα πάλης που αφορούν σε όλες της πτυχές της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, με σαφή αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά, μπορεί σήμερα να κλονίσει το αστικό σύστημα, να καθυστερήσει, να παγώσει, να εμποδίσει μέτρα. Και ταυτόχρονα, βήμα το βήμα, να φτιάχνει τις προϋποθέσεις για συνολική ανατροπή, που ταυτίζεται με την αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι με την αλλαγή κυβέρνησης και τα μονοπώλια ανέγγιχτα. Για μια τέτοια προοπτική παλεύει το ΚΚΕ και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα» (στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απογειώνει την κοροϊδία και την πολιτική εξαπάτηση(2023-05-10 00:00:00.0)
Μηδέν εις το πηλίκον(2019-08-31 00:00:00.0)
Αρκετά με τους εκβιασμούς και την κοροϊδία Τώρα ισχυρό ΚΚΕ παντού!(2014-05-14 00:00:00.0)
Τα λαϊκά προβλήματα έχουν την υπογραφή όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου(2014-05-02 00:00:00.0)
Δυσανασχετεί για την κυβερνητική κωλυσιεργία(2012-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ