Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υποδύονται τον ίδιο ρόλο

Ο μονόλογος του Θεοδόση Πελεγρίνη «Ιουλιανός», θα παρουσιάζεται στο υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης έως 2/3 (Δευτέρα, Τρίτη 8.30μμ).

Η παράσταση επιδιώκει ένα ενδιαφέρον εγχείρημα: Ο Κώστας Καζάκος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μανιώτη και ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη, θα ερμηνεύουν το ρόλο του ευνούχου, την ίδια μέρα, πρώτα ο ένας και μετά ο άλλος, χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ερμηνεία του άλλου. Η μουσική στον «Ιουλιανό» στη σκηνοθεσία της Π. Ζούνη είναι του Νότη Μαυρουδή.

Ενας παλαίμαχος ηθοποιός προβάρει στο διαμέρισμά του το ρόλο του δασκάλου του νεαρού αυτοκράτορα Ιουλιανού - έναν παλαίμαχο ευνούχο της αυλής. Ο Ιουλιανός, θανάσιμα λαβωμένος στη μάχη εναντίον των Περσών, βρίσκεται ξαπλωμένος στην σκηνή του κι ο δάσκαλός του θέλει να του εκφράσει ένα παράπονό του. Ο ευνούχος απευθυνόμενος στον Ιουλιανό αφηγείται σημαντικές στιγμές της ζωής του αυτοκράτορα που τον έδεσαν μαζί του. Κατά την αφήγησή του ο ευνούχος, βγαίνοντας από το ρόλο του, αναθυμάται πώς έγινε ηθοποιός και άλλα γεγονότα που τον σημάδεψαν. Ο μονόλογος τελειώνει με μια πλήρη ανατροπή όσων εκτυλίχθηκαν στην πρόβα. Δηλαδή: θέατρο, μέσα στο θέατρο ενός άλλου θεάτρου!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ