Παρασκευή 4 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Σχεδιάζει «προληπτικές συλλήψεις» στη Δ. Οχθη

Ο κατοχικός ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις προκλήσεις
Ο κατοχικός ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις προκλήσεις
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-

Σε «αύξηση» των «προληπτικών εκκαθαριστικών επιχειρήσεων και συλλήψεων», προκειμένου ν' αποφευχθεί το ενδεχόμενο «γενικευμένης έκρηξης» φαίνεται να προσανατολίζονται οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικαλείται ανώτερη πηγή στις ισραηλινές αρχές ασφαλείας που τηρεί την ανωνυμία της. Κατά την πηγή αυτή, πάντα, τους τελευταίους μήνες, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές έχουν καταγράψει σημαντική αύξηση των οργισμένων αντιδράσεων των Παλαιστινίων, και κυρίως των νεότερων ηλικιών, της Δυτικής Οχθης κατά του ισραηλινού στρατού και των εποίκων και θεωρούν ότι αυτό αποτελεί πρελούδιο μιας πιο γενικευμένης έκρηξης που, ήδη, χαρακτηρίζουν ως «μικρή Ιντιφάντα».

Προκειμένου, λοιπόν, ν' αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη φέρεται να έχει ληφθεί η απόφαση για μαζικές συλλήψεις, κρατήσεις και γενικότερα επιχειρήσεις τρομοκράτησης από κατοχικές δυνάμεις σε βάρος των Παλαιστινίων.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στη δημοσιότητα λίγες μόλις ώρες μετά την επεισοδιακή επιχείρηση Ισραηλινών κομάντος που είχαν ντυθεί σαν Παλαιστίνιοι στο χωριό Ταμούν στη βόρεια Δυτική Οχθη, κοντά στην Τζενίν όπου χρησιμοποιήθηκαν αληθινές και σφαίρες καουτσούκ και τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι.

Το σκηνικό της κλιμακούμενης έντασης έρχεται να συμπληρώσει ο αυξημένος αριθμός επιθέσεων εποίκων κατά των Παλαιστινίων και της περιουσίας τους. Τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Τζαλούντ, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν έποικοι επιτέθηκαν στους κατοίκους, πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα, λιθοβόλησαν σπίτια και εισέβαλαν σε αρκετά από αυτά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά κάτοικοι, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό δύο μηνών.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές, παλαιστινιακές πηγές σημείωναν ότι πλέον στη Δυτική Οχθη το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η οργή και η απογοήτευση. Δεν υπάρχει κανένας πολιτικός ορίζοντας επίτευξης «ειρηνευτικής συμφωνίας», η κατοχή συνεχίζεται και εδραιώνεται μέσα από τους εποικισμούς και ταυτόχρονα η οικονομική κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο, αφού λόγω και των ισραηλινών παρακρατήσεων των φόρων και των δασμών, η Π. Αρχή βρίσκεται στο χείλος της απόλυτης κατάρρευσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μήνες να πληρωθούν και γενικότερα ολοένα μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού βυθίζεται στην απόλυτη φτώχεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα φονική επιδρομή του κατοχικού στρατού στην Τζενίν(2023-11-18 00:00:00.0)
132 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά μέσα σε 3 βδομάδες(2023-11-03 00:00:00.0)
Μηχανισμός κλοπής της παλαιστινιακής γης και αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης(2023-10-27 00:00:00.0)
Νέα θύματα στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη(2023-08-22 00:00:00.0)
Νέες επιθέσεις εποίκων - ισραηλινού στρατού(2021-12-28 00:00:00.0)
Η ισραηλινή κατοχή προετοιμάζεται για νέα «Ιντιφάντα»(2013-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ