Τρίτη 1 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πέθανε ο ζωγράφος Θ. Στεφόπουλος

Κηδεύτηκε χτες στην Αμφισσα ο ζωγράφος Θανάσης Στεφόπουλος. Γεννήθηκε στην Αμφισσα το 1928. Ηταν γιος του ζωγράφου αγιογράφου Ανδρέα Στεφόπουλου και της Αικατερίνης Στεφοπούλου, η οποία ήταν και αυτή ζωγράφος και η οποία τον μύησε στο χώρο της τέχνης και του έδωσε τα πρώτα του μαθήματα. Τον πατέρα του τον έχασε σε πολύ μικρή ηλικία. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ζωγραφική με δασκάλους τους Μπισκίνη, Π. Μαθιόπουλο, Γ. Μόραλη και Ο. Αργυρό, και χαρακτική με το Γ. Κεφαλληνό.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, όπου τελικά παρέμεινε και εργάστηκε έως το 1964. Σε αυτό το διάστημα, εκτός από τη μετεκπαίδευσή του στην Ecole des Beaux-Arts, παρακολούθησε μαθήματα στην Ecole Pratique des Hautes Etudes και στην Ecole du Louvre, με κεντρικό αντικείμενο την αρχαία ελληνική τέχνη και αρχιτεκτονική. Υπήρξε μέρος της μεγάλης παρέας των μοντερνιστών (Τσόκλης, Καράς, Κανιάρης, Γαΐτης).

Το 2006 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην Τέχνη. Για πολλά χρόνια εκλέγονταν κριτής στην Επιτροπή Κατάταξης και Κρίσεων του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ