Τρίτη 1 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Κατέληξε ο 38χρονος εργάτης της ΔΕΗ

Κατέληξε τελικά το βράδυ της Παρασκευής, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης ο 38χρονος εργάτης της ΔΕΗ, Νίκος Καραστογιάννης, ο οποίος είχε τραυματιστεί τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης 27 Δεκέμβρη στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι στο βωμό της κερδοφορίας της ΔΕΗ ΑΕ, των ιδιωτών και των εμπόρων ηλεκτρικής ενέργειας, οι ζωές των εργαζομένων έχουν μετατραπεί σε «αναλώσιμα υλικά».

Μεταξύ άλλων σημείωνε ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στους σταθμούς και τα ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, είναι δραματική. Η μεγάλη μείωση προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, η πολιτική των μη προσλήψεων σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα με θύματα τους ίδιους τους εργαζόμενους που ρισκάρουν κάθε μέρα τη ζωή τους.

Καθημερινά έρχονται εργαζόμενοι μέσω του δουλεμπορίου, χωρίς τη στοιχειώδη εκπαίδευση, χωρίς καμία εμπειρία, χωρίς καμία γνώση για το τι είναι σταθμός ή ορυχείο και χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ