Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Καταγγέλλει επίθεση σε ανάπηρο πολιτικό πρόσφυγα

Ρατσιστική επίθεση ενάντια σε τετραπληγικό πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), την Τετάρτη 26 Δεκέμβρη:

«Στα κρατητήρια του ΑΤ Μοσχάτου, πέρασε ο Τούρκος ανάπηρος αγωνιστής Τζαφέρ Κουρτ, που του έχει αναγνωριστεί από τη χώρα μας το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα.

Ο Τούρκος ανάπηρος αγωνιστής μένει για χρόνια στην Ελλάδα και έχει μείνει ανάπηρος από τα βασανιστήρια που υπέστη στις τούρκικες φυλακές από το αντιδραστικό καθεστώς της Αγκυρας. Στη χώρα μας συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του λαού μας και παίρνει δραστήρια μέρος στις αγωνιστικές δραστηριότητες και κινητοποιήσεις της ΣΕΑΑΝ.

Η σύλληψή του με χαλκευμένες κατηγορίες παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο συνάδελφος μας εδώ και ενάμιση μήνα, μετά από παρέμβαση μελών της ΣΕΑΑΝ απέκτησε ένα ειδικό ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο για αναπήρους για να μπορεί να μετακινείται λόγω του σοβαρού κινητικού προβλήματος που αντιμετωπίζει (τετραπληγία).

Πριν δεκαπέντε μέρες εκλήθη η αστυνομία από συγκεκριμένο ένοικο της πολυκατοικίας που διαμένει στο Μοσχάτο, γιατί δήθεν το αναπηρικό αμαξίδιο του συναδέλφου εμπόδιζε τη διέλευση. Παρόλο που το πλήρωμα του περιπολικού που επισκέφτηκε το χώρο, κάτω και από την παρέμβαση της ΣΕΑΑΝ, αναγνώρισε το δίκιο του ανάπηρου συναδέλφου, κάποιοι ανεγκέφαλοι ένοικοι συνέχιζαν τις νύχτες να κάνουν δολιοφθορές στο αμαξίδιό του.

Χτες το βράδυ, (σ.σ. στις 26/12), δρώντας με ύπουλο τρόπο, ο συγκεκριμένος ένοικος προκάλεσε επεισόδιο εις βάρος του συναδέλφου, αφού πρώτα χτύπησε το αμαξίδιό του και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία, κατηγορώντας τον ότι τον απείλησε με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι του ΑΤ Μοσχάτου, που δέχτηκαν ως δεδομένες τις καταγγελίες του ενοίκου, πέρασαν χειροπέδες στο συνάδελφο, μπήκαν στο σπίτι του χωρίς εισαγγελική εντολή μαζί με τον καταγγέλλοντα και, αφού πήραν ένα μαχαίρι από την κουζίνα, τον κατηγόρησαν ότι με αυτό είχε απειλήσει τον ένοικο.

Αφού μετέφεραν υποβασταζόμενο τον ανάπηρο συνάδελφό μας στο αστυνομικό τμήμα, τον κράτησαν όλη τη νύχτα στο κρατητήριο για να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο. Ο ανάπηρος πολιτικός πρόσφυγας, παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα σε τακτική δικάσιμο για τον Απρίλη του 2013.

Προειδοποιούμε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγωνιστών της ΣΕΑΑΝ και ούτε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν σαν αδύναμος κρίκος οι μετανάστες ανάπηροι και πολιτικοί πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας που συμμετέχουν οργανωμένα στο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα αλλά και στο γενικότερο λαϊκό κίνημα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

  • Ισα δικαιώματα σε Ελληνες και μετανάστες ανάπηρους και πολιτικούς πρόσφυγες.
  • Οχι στην ξενοφοβία και το φασισμό που αποτελεί όπλο της πλουτοκρατίας ενάντια στα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων, ενάντια στους ανάπηρους Ελληνες και μετανάστες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org