Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Χιλιάδες εργαζόμενοι του προσωπικού αέρος - εδάφους της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας «Iberia» διαδήλωσαν την Πέμπτη στη Μαδρίτη ενάντια στις σχεδιαζόμενες περικοπές και το λεγόμενο «πρόγραμμα αναδιάρθρωσης» της εταιρείας που θα έχει ως αποτέλεσμα 4.500 απολύσεις. Επίσης, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας, ενάντια στα σχέδια παραπέρα ιδιωτικοποίησής της καθώς και την επικείμενη ανεργία που περιμένει χιλιάδες γιατρούς που οι συμβάσεις τους λήγουν με το τέλος του χρόνου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Αγνωστη έσπρωξε άνδρα που περίμενε το μετρό σε σταθμό του Κουίνς της Νέας Υόρκης, ο οποίος σκοτώθηκε. H αστυνομία αναζητεί τη γυναίκα. Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό στη Νέα Υόρκη το Δεκέμβριο, μετά το έγκλημα με θύμα άστεγο στις αρχές του μήνα.

ΚΑΪΡΟ.-- Στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μάαντι μεταφέρθηκε εκ νέου λόγω επιδείνωσης των καρδιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο 84χρονος πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κρατείται σε στρατιωτικές φυλακές.

ΤΟΚΥΟ.-- Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε θα στείλει τον επόμενο μήνα ειδικούς απεσταλμένους να συναντηθούν με την Πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Παρκ Γκουν Χι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Παρκ, μια κίνηση που εκλαμβάνεται ως προσέγγιση της Ιαπωνίας στη γειτονική Νότια Κορέα παρά τις κατά καιρούς εδαφικές διαμάχες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ