Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Κήρυγμα για υποταγή στα βάρβαρα μέτρα

Προσηλωμένη στο τσάκισμα του λαού η «κυβερνώσα αριστερά»

Για την αφοσίωση της ΔΗΜ.ΑΡ. στην προώθηση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση απέναντι στο κεφάλαιο και τους δανειστές, διαβεβαιώνει ο πρόεδρός της με συνέντευξή του στον «Επενδυτή», αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, οι οποίες έχουν ορίζοντα τετραετίας». Επιχειρώντας να καλλιεργήσει μοιρολατρία στο λαό ώστε αδιαμαρτύρητα να καταπιεί το μπαράζ των μέτρων, προσθέτει: «Αλλωστε, δε βλέπω και κανένα άλλο κόμμα να προτείνει κάτι διαφορετικό και να έχει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση».

Δείχνοντας ανησυχία για τις κλιμακούμενες αγωνιστικές διαθέσεις, ο Φ. Κουβέλης συμπληρώνει «δεν υποτιμώ τον κίνδυνο κοινωνικής αποσταθεροποίησης» και για το λόγο αυτό αιτείται απ' την ευρωένωση να στηρίξει προγράμματα ανακύκλωσης της φτώχειας και μοιράσματος μιας θέσης εργασίας σε δύο και τρεις ανέργους. Ζητά συγκεκριμένα, «δημιουργία μιας ασπίδας κοινωνικής προστασίας που θα στηρίζει πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας (...) πλαίσιο μέτρων με αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ» και «αξιοποίηση του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος για την απασχόληση των νέων».

Ο Φ. Κουβέλης, αν και δεν απέκλεισε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, προέτρεψε την ηγεσία του «να αποκωδικοποιήσει τη δήλωση του προέδρου Λούλα: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον ελληνικό λαό είναι ότι σ' αυτή την στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις. Να μη γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις». Πρόκειται για απόσπασμα της δήλωσης του πρώην προέδρου της Βραζιλίας μετά τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα, με την οποία ουσιαστικά εξύμνησε την ταξική συνεργασία και υποταγή του λαού στο κεφάλαιο που τον τσακίζει για τα κέρδη του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ