Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «THYSSEN KRUPP»
Απεργούν ενάντια στις απολύσεις

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίας από τη Δευτέρα 31/12, απαιτώντας την ανάκληση των πέντε απολύσεων συναδέλφων τους, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ανελκυστήρων «Thyssen Krupp». Χτες οι εργαζόμενοι με απόφαση της Σωματειακής Επιτροπής και με στήριξη της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής πραγματοποίησαν στάση εργασίας με καθολική συμμετοχή από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης η σωματειακή επιτροπή συναντήθηκε με τη διεύθυνση της επιχείρησης η οποία όμως δηλώνει ότι δεν κάνει πίσω από τις απολύσεις. Ταυτόχρονα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εκτός από το αίτημα για ανάκληση των απολύσεων αγωνίζονται για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της εργοδοσίας για μείωση μισθών σε ποσοστό 30%, για να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας τους.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής καλεί τους εργαζόμενους ενωμένοι να δώσουν τη μάχη να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να παλέψουν για τα συμφέροντά τους. «Να μη φοβηθούμε να συγκρουστούμε, μιας και εμείς είμαστε αυτοί που φέρνουν τα κέρδη στην εργοδοσία. Εμείς έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ