Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο συλλογικός αγώνας αναδεικνύει τη δύναμη του ανθρώπου

Οι νέοι της «Παρέμβασης» λένε τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Οι νέοι της «Παρέμβασης» λένε τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ηχοι από νταούλια και μπετίρ, φλάουτα και βιολιά, ήχησαν χτες το πρωί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, «ντύνοντας» τα κάλαντα που έψαλαν στην ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, άνθρωποι που δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης απ' τη Θεραπευτική Κοινότητα «Παρέμβαση» του ΚΕΘΕΑ, αλλά και ομάδα μαθητών που έψαλε τα δικά της αγωνιστικά κάλαντα.

Την αισιοδοξία που εκπέμπει το παράδειγμα όσων δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης επεσήμανε η Αλ. Παπαρήγα, συνομιλώντας με την αντιπροσωπεία της Θεραπευτικής Κοινότητας, τονίζοντας ότι δείχνουν τη δύναμη του ανθρώπου, σε μια εποχή που η κυρίαρχη προπαγάνδα θέλει να πείσει το λαό ότι είναι αδύναμος, ότι δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Απ' τα παιδιά της Κοινότητας προσφέρθηκε στην Αλ. Παπαρήγα ένα μπετίρ, κρουστό μουσικό όργανο, που κατασκευάζουν τα ίδια, ενώ τους προσφέρθηκαν βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής», μαζί και αυτό για την Κομμουνιστική Διεθνή.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε αμέσως μετά την εξής δήλωση: «Τα παιδιά της "Παρέμβασης" και γενικότερα των στεγνών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ δείχνουν ένα πράγμα, ότι ο άνθρωπος έχει πολύ μεγάλη δύναμη, όταν αυτή συνδυάζεται με τη συλλογική προσπάθεια και το συλλογικό αγώνα. Αποτελεί αίσχος κυριολεκτικά κλείνοντας το 2012 οι Θεραπευτικές Κοινότητες να έχουν στερηθεί ένα σημαντικό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων και να κινδυνεύει έτσι η πλήρης αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων.

Αυτό το παράδειγμα ζωής, για εμάς, είναι ταυτόχρονα και παράδειγμα αγώνα για την ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων».

Ο Κώστας Αρβανίτης μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Θεραπευτική Κοινότητα "Παρέμβαση", μία απ' τις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, ήρθε σήμερα να πει τα κάλαντα και να δώσει ευχές στο ΚΚΕ και στην Γραμματέα του Κόμματος, στην κ. Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας με αυτό την ευγνωμοσύνη για τη σταθερή στάση του Κόμματος στην προσπάθεια που δίνει το ΚΕΘΕΑ για μια καθαρή κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις. Χρόνια πολλά».

Ακολούθησε η ομάδα μαθητών που έψαλε αγωνιστικά κάλαντα στην Αλέκα Παπαρήγα. «...Στο ΚΚΕ να στηριχτείς/ το Κόμμα σου εργάτη / Αλλο μην τους ανέχεσαι/ Και γύρνα τους την πλάτη» τραγούδησαν και παρέμειναν στο χώρο συνομιλώντας για αρκετή ώρα με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη του δύναμη(2012-01-03 00:00:00.0)
Τα «στεγνά» προγράμματα θα έπρεπε να είναι ο κανόνας(2008-09-12 00:00:00.0)
Εψαλαν τα κάλαντα στον Περισσό(2006-12-28 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία για πιο δυνατούς αγώνες(2004-12-25 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για έναν καλύτερο κόσμο(1999-01-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ