Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Δραστηριότητες με μεράκι και περιεχόμενο

Στις 29 και 30 Δεκέμβρη το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ στην Αθήνα

MotionTeam

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Δεκέμβρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό με ελεύθερη είσοδο. Δύο μέρες με δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες που προσφέρουν γιορτινή ανάσα σε μικρούς και μεγάλους.

Οπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ΚΝΕ επέλεξε έργα που μεταφέρουν στα παιδιά μηνύματα, που τα βοηθούν να εκφραστούν. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο το απόγευμα θα γίνει αφήγηση του παραμυθιού «Καλικαντζαροσκανταλιές» που θα μεταφέρει τα παιδιά στο εργαστήρι του Αϊ - Βασίλη. Τα ξωτικά νιώθοντας αδικημένα γιατί ενώ τα ίδια κατασκευάζουν τα παιχνίδια, αυτός που εισπράττει την ευγνωμοσύνη των παιδιών είναι ο Αϊ - Βασίλης, αφήνουν κάτω τα εργαλεία τους και σταματούν. Η ιστορία θα εξελιχτεί με τα παιδιά που θα βρεθούν στο κοινό να συμμετέχουν ενεργά. Η ΚΝΕ αξιοποιεί την πείρα από την ευχάριστη αυτή δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται με επιλεγμένα παραμύθια στα φεστιβάλ αλλά και τη «δύναμη» που έχει το ίδιο το παραμύθι να μεταφέρει με τρόπο εύληπτο και ευχάριστο στα παιδιά μηνύματα.

Την Κυριακή 30 Δεκέμβρη, στις 7 το απόγευμα, η Ιρίνα Μπόικο και οι συνεργάτες της θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «οι μουσικοί της Βρέμης», βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Μια αισιόδοξη ιστορία ενός γαϊδάρου, ενός κόκορα, ενός σκύλου κι ενός γάτου που, ξεκινώντας με διαφορετικές ο καθένας δυσκολίες και προβλήματα, αποφασίζουν να πάνε στη Βρέμη να γίνουν μουσικοί. Αντιμετωπίζοντας τις περιπέτειες με αισιοδοξία και τραγουδώντας: «Οταν ο ήλιος κρύβεται στα σύννεφα/Και οι σκέψεις σας, σας παίρνουν από κάτω/Και το ποτήρι σας είναι μισοάδειο/Δείτε το σαν μισογεμάτο!/Θα περάσει η άσκημη ημέρα/Θα περάσει και η νύχτα η σκοτεινή/Σήκω πάνω, κοίτα παραπέρα/Εχεις τη δύναμη ν' αλλάξεις τη ζωή!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ