Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ζητούν χρηματοδότηση για το πετρέλαιο των σχολείων

Κλειστά κινδυνεύουν να παραμείνουν τα σχολεία με τη νέα χρονιά στους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς εξαιτίας της δραματικής μείωσης της χρηματοδότησης, οι δήμοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό τους με πετρέλαιο θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενωσης δήμων Δυτικής Μακεδονίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν την Τετάρτη, σημείωσαν ότι σε περίπτωση που δε δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος, θα υπάρχει αδυναμία λειτουργίας των σχολείων μετά τις εορτές.

Ηδη αρκετοί Δήμοι, όπως π.χ. ο Δήμος Βοΐου, λειτουργούν τη θέρμανση μόνο λίγες ώρες καθώς το πετρέλαιο δεν επαρκεί.

Οι δήμοι ζητούν επιπλέον χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών θέρμανσης των σχολείων και επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για δαπάνες θέρμανσης σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν οι Σχολικές Επιτροπές τους αναγκαίους πόρους.

Και το κράτος, αλλά και οι δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση. Οι περικοπές στη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση αλλά και η λογική πολλών δημοτικών αρχών να επιβαρύνουν τους γονείς για τέτοια έξοδα όπως το πετρέλαιο, οι λογαριασμοί του νερού και άλλα λειτουργικά έξοδα, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Οπως επίσης και η τεράστια αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Η πολιτική και της κυβέρνησης και των Δήμων έχουν φέρει αυτή την τραγική κατάσταση. Να γιατί χρειάζεται διεκδικητικός λαϊκός αγώνας για να λυθούν αυτά τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ