Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Οργανώνει μαθήματα αλληλεγγύης

Μαθήματα αλληλεγγύης για τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών οργανώνει η Γραμματεία Καστοριάς του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της βάρβαρης αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αρχικά έθεσε το ζήτημα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Καστοριάς και πρότεινε να οργανωθούν μαθήματα από την ΕΛΜΕ, αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ) αρνήθηκε την πρόταση ισχυριζόμενη μάλιστα απειλές από φροντιστηριάρχες για αθέμιτο ανταγωνισμό!

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αποφάσισε και καλεί σε άμεση συγκρότηση ομάδας εκπαιδευτικών που θα προσφέρουν στήριξη - ακόμη και εξατομικευμένη - με δωρεάν μαθήματα τις απογευματινές ώρες.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Κόντρα στις λογικές της φιλανθρωπίας, που θέλουν να καλύψουν τις τρύπες του συστήματος για να μας καταντήσουν επαίτες, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών παλεύει ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δημόσια δωρεάν Παιδεία.

Ετσι, τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν διπλή έννοια. Από τη μια αλληλεγγύη στην ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν.

Η Γραμματεία Καστοριάς του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί νέους και παλιούς, άνεργους και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να στρατευτούν σε αυτή την υπόθεση, στήριξης των παιδιών, ώστε κάθε λαϊκή οικογένεια να γνωρίζει ότι υπάρχει οργανωμένη στήριξη και να μπορεί να ακουμπήσει πάνω της».

Οπως αναφέρει, τα μαθήματα μπορεί να αφορούν στην κάλυψη γνωστικών κενών από το σχολείο, στη διδασκαλία ξένων γλωσσών, μαθήματα που απαιτούνται για εισαγωγή σε σχολές (π.χ. σχέδιο - προπόνηση κ.λπ.).

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6975.737.936.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org