Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ψάχνει νομική λύση για τους παιδικούς σταθμούς

Νομική λύση στο ζήτημα της συνέχισης της λειτουργίας του προγράμματος του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου 61.000 παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς, αναζητά η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε άκυρη τη σύμβαση ανάμεσα στην ΕΕΤΑΑ (φορέας υλοποίησης του προγράμματος) και τους δικαιούχους φορείς. Το θέμα επρόκειτο να συζητήσει χτες το προεδρείο της ΚΕΔΕ - η οποία πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος - με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, ωστόσο ο ίδιος δε βρισκόταν στο γραφείο του.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, στη διάρκεια της οποίας υπήρξε έντονη διαμάχη σχετικά με το πώς θα λυθεί νομικά το πρόβλημα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακυρώνει το πρόγραμμα. Ο Κ. Ασκούνης υποστήριξε ότι θα πρέπει το πρόγραμμα να συνεχιστεί ως έχει με πολιτική λύση που θα δώσει το υπουργείο Εργασίας. Ο δε Σ. Δανιηλίδης, πρόεδρος της Επιτροπής, υποστήριξε ότι πρέπει να υπογραφεί η αρχική σύμβαση (σ.σ. που προέβλεπε την κάλυψη μεγαλύτερου κόστους ανά παιδί) και να βρεθεί ένας τρόπος να παραμείνουν στους παιδικούς σταθμούς τα 18.000 παιδιά που «μπήκαν» στο πρόγραμμα μετά την τροποποίησή της.

Ο Βαγγέλης Σίμος, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Επιτροπή, κατήγγειλε τη λογική του ποια νομική οδός είναι η καλύτερη, καθώς, σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, υπάρχουν αιτήσεις για φιλοξενία παιδιών που δεν καλύπτονται. Κατέθεσε δε τη διαφωνία του και με το ίδιο το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, καθώς εξαρχής έθετε κριτήρια τα οποία απέκλειαν από την υποβολή αίτησης χιλιάδες οικογένειες. Υπογράμμισε, τέλος, τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των μητέρων. Θυμίζουμε ότι αρχικά 53.000 αιτήσεις είχαν μείνει εκτός και στην πορεία καλύφθηκαν 18.000 από αυτές. Επίσης, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και να στελεχωθούν με νέο προσωπικό όπου χρειάζεται.

Στο μεταξύ, απλήρωτοι είναι από το Σεπτέμβρη περίπου 6.000 εργαζόμενοι στα 323 ΚΔΑΠ της χώρας. Οι εργαζόμενοι είναι στον «αέρα» καθώς δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους που έληξαν στις 31 Αυγούστου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνες εξελίξεις για τους παιδικούς σταθμούς(2016-07-06 00:00:00.0)
Παρέμβαση προς κυβέρνηση και ΚΕΔΕ για τους παιδικούς σταθμούς(2016-06-23 00:00:00.0)
Εκτός παιδικών σταθμών δεκάδες χιλιάδες παιδιά και φέτος(2015-08-19 00:00:00.0)
Στον αέρα οι παιδικοί σταθμοί(2013-05-22 00:00:00.0)
Συμφώνησαν επικίνδυνες περικοπές για βρέφη και νήπια(2012-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ