Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Νέα Ερώτηση για στοιχεία μεταναστών που ζήτησε η αστυνομία

Επανέρχεται το ΚΚΕ στο θέμα της αναζήτησης στοιχείων μεταναστών καταστηματαρχών από το Τμήμα Ασφάλειας Περάματος. Θυμίζουμε ότι το Τμήμα απέστειλε 25/9 έγγραφο στο Δήμο Περάματος, με τίτλο «Γνωστοποίηση καταστημάτων παντός είδους με ιδιοκτήτες αλλοδαπούς υπηκόους» και περιεχόμενο: «Παρακαλούμε γνωρίσετέ μας κατ' είδος λειτουργούντα καταστήματα που έχουν ως ιδιοκτήτες αλλοδαπούς υπηκόους με ενεστώσα διεύθυνση λειτουργίας και πλήρη στοιχεία ταυτότητας ιδιοκτητών. Τα στοιχεία ζητούνται για υπηρεσιακή χρήση».

Το Κόμμα 13/11 κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για να πάρει ως απάντηση 7/12 ότι «σύμφωνα με ενημέρωσή μας από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας σας πληροφορούμε ότι από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά ουδεμία αίτηση για παροχή στοιχείων αλλοδαπών ιδιοκτητών καταστημάτων δικαιοδοσίας των, προκύπτει να έχει διαβιβαστεί προς τους οικείους δήμους».

Το ΚΚΕ 17 Δεκέμβρη επανήλθε με νέα Ερώτηση (την υπογράφουν οι βουλευτές Δ. Μανωλάκου, Γ. Γκιόκας, Χρ. Κατσιώτης) παρουσιάζοντας το με αριθμ. πρωτ. 4900/1/20-α' σχετικό έγγραφο του Τμήματος Ασφαλείας Περάματος προς τον Δήμο.

Παρακάτω στην Ερώτηση τονίζει ότι το συγκεκριμένο αίτημα:

«Προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς έρχεται στον απόηχο των προκλητικών ερωτήσεων της ναζιστικής "Χρυσής Αυγής" για τον αριθμό των παιδιών μεταναστών που φιλοξενούνται σε δημοτικούς σταθμούς και των μεταναστών φοιτητών που φιλοξενούνται στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Εύλογες ανησυχίες γεννιούνται και από το γεγονός ότι πληθαίνουν οι επιθέσεις, οι απειλές και η τρομοκρατία σε βάρος αλλοδαπών βιοπαλαιστών καταστηματαρχών από φασιστικές οργανώσεις και συμμορίες, χωρίς να έχει εκδηλωθεί αντίστοιχη ευαισθησία από τις αστυνομικές αρχές. Τέλος, ακόμη περισσότερες ανησυχίες προκαλούνται από τις αυξανόμενες καταγγελίες για ανοχή, συγκάλυψη, ακόμη και συνενοχή εκ μέρους αστυνομικών υπαλλήλων στα καθημερινά κρούσματα ρατσιστικής βίας σε βάρος μεταναστών».

Ακολούθως, ερωτάται ο υπουργός: «Ποιος διέταξε την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του Τμήματος Ασφαλείας Περάματος; Εχουν προχωρήσει και άλλα Τμήματα Ασφαλείας ή άλλες αστυνομικές υπηρεσίες σε αντίστοιχες ενέργειες; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η συγκέντρωση των στοιχείων αλλοδαπών καταστηματαρχών από το συγκεκριμένο Τμήμα Ασφαλείας και γενικά από την Αστυνομία;»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ