Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προϋπολογισμός περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες

Στη λογική υλοποίησης της πολιτικής της κεντρικής εξουσίας, την πολιτική της ανταποδοτικότητας, της ιδιωτικοποίησης, της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, που μετατρέπει το Δήμο σε μηχανισμό του κράτους και βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του λαού, κινείται ο προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013, που εγκρίθηκε με τις ψήφους της παράταξης του Γ. Μπουτάρη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα. Είναι μειωμένος κατά 13,4% σε σχέση με το 2012, με μεγάλες περικοπές σε αθλητισμό, πολιτισμό και με συρρικνωμένες σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις κοινωνικές δαπάνες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε τον προϋπολογισμό που πρότεινε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα από τον οποίο επιβεβαιώνεται η πρόθυμη σύμπλευση της διοίκησης με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Στην τοποθέτησή του ο Μ. Κωνσταντινίδης, σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παρουσίασε την αντίληψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο που έχει ως θεμέλιό της την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Οπως είπε, «στη βάση αυτής της αντίληψης, της αναγκαιότητας του εργατικού - λαϊκού δρόμου ανάπτυξης προβάλλουμε και διεκδικούμε πλαίσιο στόχων πάλης σε γραμμή αντιπαράθεσης με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, που απαντούν στις αυξανόμενες σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και στην αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων σήμερα τη λαϊκή οικογένεια».

Τέλος, ξεκαθάρισε, ότι οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα συμβάλουν στο δυνάμωμα της λαϊκής πάλης για να μη φορτωθεί τα βάρη της κρίσης ο εργαζόμενος λαός, για μια οικονομία με προσανατολισμό διαφορετικό από αυτό της μόνιμης ανέχειας για το λαό, του ξεθεμελιώματος των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, για μια οικονομία και εξουσία προσανατολισμένη στην κάλυψη των ολοένα διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών. Ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ