Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα τα δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Γυμνασίων, που από την Ενωση Γονέων Μεταμόρφωσης και τη Λαϊκή Επιτροπή Μεταμόρφωσης. Τα μαθήματα για τους μαθητές θα είναι δωρεάν και οι εκπαιδευτικοί που θα διδάσκουν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και δε θα αμείβονται.

Η πρωτοβουλία αφορά τα μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Φιλολογικών (Αρχαία Ελληνικά - Εκθεση). Τα μαθήματα θα γίνονται σε πρώτη φάση στο 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης και ήδη έχουν δημιουργηθεί τμήματα των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Το κάθε τμήμα θα έχει το πολύ 15 μαθητές, ενώ ανάλογα με την προσέλευση, στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργηθούν κι άλλα τμήματα, Γυμνασίου ή Λυκείου. Το πρόγραμμά τους θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με τους μαθητές.

Στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές, παιδιά εργατικών λαϊκών οικογενειών, παιδιά ανέργων που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν φροντιστήρια, πραγματοποιούνται εδώ και 3 βδομάδες από τη Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα μαθήματα οργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Ευόσμου, Καλαμαριάς και Α' Διαμερίσματος. Στην Τούμπα, εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ και φοιτητές του ΜΑΣ, κάνουν ήδη Μαθηματικά και Αρχαία για παιδιά Λυκείου, ενώ προγραμματίζονται και μαθήματα για Εκθεση και Φυσική. Τα μαθήματα γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Τούμπας κάθε Τετάρτη (μαθηματικά) 5 μ.μ. - 6 μ.μ., Πέμπτη (αρχαία) 5 μ.μ., - 7 μ.μ. και Σάββατο (μαθηματικά) 5 μ.μ., - 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ